Derince Sırrıpaşa Mahallesi Acar Sokak’ta akşam saatlerinde meydana gelen gecekondu yangını, mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek tüm gecekonduyu sardı. Çevredeki vatandaşlar, alevleri görünce büyük panik yaşadı.
Yangın sırasında evde kimsenin bulunmaması, olası bir faciayı engelledi. İhbar üzerine olay yerine hızla polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun ve titiz çalışması sayesinde yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Ardından bölgede soğutma çalışmaları yapıldı.
Kundaklama İhtimali Üzerinde Duruluyor
Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, dumandan etkilenen kimsenin olmadığı öğrenildi. Ancak gecekondu, yangın sonrası kullanılamaz hale geldi.
Telefonla ulaşılan ev sahibi, kiracısı Çetin Davulcubaşı’nın yaklaşık 8 yıldır bu gecekonduda oturduğunu belirtti. Davulcubaşı, “Bir süredir evde bulunmuyorum. Evin dışarıdan nasıl tutuştuğunu anlayamadım” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, bazı görgü tanıkları yangının çocuklar tarafından çıkarılmış olabileceğini iddia ederken, olayla ilgili kundaklama şüphesi de dahil olmak üzere tüm ihtimallerin titizlikle değerlendirildiği kaydedildi. Polis ve itfaiye ekipleri, yangının kesin çıkış nedenini belirlemek amacıyla geniş çaplı bir inceleme başlattı.

0 Yorum