Pazartesi, 2 Kasım 2026 02.11.2026
21°C
USD 49,65
EUR 55,60
Altın 6.385
Benzin 80,90
Dizel 100,80

Ulaşım rahatlayacak

Selahattin Eyyubi Caddesi D-130’a alternatif oluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele'deki Selahattin Eyyubi Caddesi'nde üstyapı yenileme çalışmalarını hızlandırdı. Tamamlandığında cadde, D-130 Karayolu'na modern ve güvenli bir alternatif olacak.

Selahattin Eyyubi Caddesi D-130’a alternatif oluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele ilçesinde başlattığı üstyapı yenileme çalışmalarıyla Selahattin Eyyubi Caddesi’ni genişletme projesini hızla sürdürüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte cadde, D-130 Karayolu’na modern ve güvenli bir alternatif ulaşım hattı olarak hizmet verecek.

Başiskele Serdar Mahallesi’nde bulunan Selahattin Eyyubi Caddesi’ndeki ikinci etap üstyapı yenileme faaliyetleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Bölgedeki trafik akışını rahatlatmayı hedefleyen bu proje, aynı zamanda caddenin genel görünümünü de baştan sona değiştirecek. Toplu taşıma araçlarının yolcu indirip bindirme ihtiyaçları için cadde üzerine iki adet otobüs durak kabini yerleştirilmesi planlanıyor.

700 Metrelik Yol Baştan Sona Yenileniyor

Muteber Sokak ile Pasinler Caddesi arasında kalan 700 metrelik bölüm, 20 metrelik imar genişliğine uygun olarak yeniden düzenleniyor. Mevcut durumda tek gidiş tek geliş olarak kullanılan yol, çalışmaların bitmesiyle birlikte 2 gidiş 2 geliş bölünmüş yol haline getirilecek. Yeni güzergah, Başiskele Belediyesi yönünde ilerleyerek Muteber Sokak kesişiminde mevcut 2×2 yol ile birleşecek ve böylece ulaşımda kesintisiz ve daha akıcı bir hat oluşturulmuş olacak.

Yol Güvenliği ve Konfor Artırılıyor

Proje kapsamında yolun üstyapısı tamamen yenileniyor. Güzergah boyunca alt temel, binder ve aşınma tabakaları serilerek asfalt kaplama işlemi tamamlanacak. Ayrıca, Pasinler Caddesi tarafında 150 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde istinat duvarı inşa edilerek yol güvenliği önemli ölçüde artırıldı.

Sadece yol genişletme çalışmalarıyla sınırlı kalmayan proje, çevre düzenlemelerini de içeriyor. Cadde boyunca dekoratif aydınlatma direkleri yerleştirilerek bölgeye hem daha güvenli hem de estetik bir görünüm kazandırılacak. Asfalt çalışmalarının ardından yatay ve düşey trafik işaretlemeleri yapılacak. Yayalar için erişilebilir ve hissedilebilir yürüyüş alanları oluşturularak cadde herkes için daha kullanışlı hale getirilecek.

D-130’a Alternatif Güzergah

Selahattin Eyyubi Caddesi’ndeki birinci etap çalışmaları 2022 yılında tamamlanmıştı. İkinci etapla birlikte proje bütüncül bir yapıya kavuşuyor. Çalışmalar bittiğinde cadde; refüj, aydınlatma ve geniş yol yapısıyla D-130 Karayolu’na önemli bir alternatif güzergah sunacak. Bu sayede bölgedeki trafik yükünün azalması, sürüş güvenliğinin artması ve ulaşımın daha konforlu hale gelmesi hedefleniyor.