Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatan uğruna can veren şehitlerini unutmadığını bir kez daha gösterdi. İzmit Yahya Kaptan Mahallesi’nde, 1994 yılında Şırnak’ta şehit düşen Piyade Er Ergün Köncü’nün adını taşıyan cadde üzerinde, şehidin hatırasını yaşatmak amacıyla özel bir park ve anıt projesi tamamlandı.
Şehit Annesiyle Duygusal Buluşma
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, projenin açılışı kapsamında şehidin annesi Feride Köncü, kardeşleri Cihan Köncü ve Ercan Köncü ile parkta bir araya geldi. Duygusal anlara sahne olan buluşmada, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, teşkilat yöneticileri, Yahya Kaptan Mahalle Muhtarı Nermin Şenses ve Şehit Ergün Köncü Caddesi esnafı da hazır bulundu.
Başkan Büyükakın, Feride Köncü’nün elini öperek halini hatırını sordu ve şehit ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını vurguladı. Büyükakın, “Sizler, bu güzel vatan uğruna can veren yiğidimizin en kutsal emanetisiniz. Şehidimizin ruhu şad olsun, Rabbim sizlere sabırlar versin” ifadelerini kullandı. Şehidin annesi Feride Köncü ise oğlunun adının böylesine anlamlı bir yerde yaşatılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek Başkan Büyükakın’a teşekkürlerini iletti. Program, şehit için yapılan dualarla sona erdi.
Ergün Köncü’nün Adı İzmit’te Yaşayacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen bu park ve anıt projesi, kısa süre önce yenilenen Şehit Ergün Köncü Caddesi çalışmasının en önemli ayağını oluşturuyor. Şehidimizin adını taşıyan bu özel alan, hem vatandaşların dinlenebileceği hem de Ergün Köncü’nün aziz hatırasını anabileceği bir buluşma noktası olarak tasarlandı. Bu sayede Şehit Ergün Köncü’nün adı, yaşadığı şehirde nesiller boyu yaşatılmaya devam edecek.
