Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı yaşayan öğrencileri ve ailelerini bu önemli günde yalnız bırakmadı. Kentin farklı noktalarında kurulan ikram stantlarıyla binlerce kişiye destek verildi.
Aylarca süren hazırlıkların ardından sınava giren 61 bin 793 öğrenciye ve okul önlerinde bekleyen velilere yönelik olarak sabahın erken saatlerinden itibaren Büyükşehir ekipleri görev başındaydı. Sınav merkezleri çevresinde oluşturulan ikram noktalarında kek, meyve suyu ve su içeren çantalar ücretsiz olarak dağıtıldı. Bu hizmetle hem öğrencilerin sınav stresinin azaltılması hem de ailelerin daha rahat bir gün geçirmesi hedeflendi.
Sosyal Belediyecilik Anlayışıyla Destek
Gençlerin eğitim yolculuğuna destek olmak ve sınav günlerinde ailelerin yanında bulunmak amacıyla sosyal destek çalışmalarını sürdüren Büyükşehir, bu hizmetleriyle vatandaşlardan tam not aldı. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin bu sosyal destek çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini iletti. Büyükşehir ekiplerinin ikram stantları, 21 Haziran Pazar günü yapılacak Alan Yeterlilik Testi (AYT) öncesinde de hizmet vermeye devam edecek.
