Kocaeli Elazığlılar Derneği (KOCED), İzmit Belediyesi tarafından düzenlenecek Kapanca Sokak Festivali’nde yerini alıyor. Tarihi Kapanca Sokak’ta 25-26-27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek festival kapsamında derneğe özel stant tahsis edildi.
Yöresel Lezzetler Ziyaretçilerle Buluşacak
Festival süresince Kocaeli Elazığlılar Derneği Kadın Kolları’nın hazırlayacağı yöresel yemekler ile dernek tarafından temin edilen yöresel ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Etkinlikte hem Elazığ kültürünün tanıtılması hem de yöresel lezzetlerin geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor.
Kültürel Değerler Tanıtılacak
Dört gün boyunca sürecek festivalde, Kocaeli Elazığlılar Derneği standı ziyaretçilere Elazığ’ın kültürel zenginliklerini, geleneksel mutfağını ve yöresel ürünlerini yakından tanıma fırsatı sunacak. Dernek yöneticileri, bu tür organizasyonların hemşehri dayanışmasını güçlendirdiğini ve kültürel mirasın yaşatılmasına katkı sağladığını ifade etti.
Bekir Çelikdemir’den Davet
KOCED Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Bekir Çelikdemir, tüm hemşehrileri ve Kocaelilileri festivale davet ederek şu çağrıda bulundu:
“İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen Kapanca Sokak Festivali’nde derneğimiz de yer alacaktır. Kadın kollarımızın büyük emekleriyle hazırlanan yöresel yemeklerimizi ve ürünlerimizi tanıtacağımız standımıza tüm hemşehrilerimizi ve vatandaşlarımızı bekliyoruz.”
Tarihi atmosferi, kültürel etkinlikleri ve yöresel tatlarıyla dikkat çeken Kapanca Sokak Festivali, 25-28 Haziran tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.
