Balkanlar üzerinden Türkiye’ye giriş yapan istilacı ve etçil çekirge türü, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde de sık sık görülmeye başladı. Son günlerde ilçenin farklı mahallelerinden vatandaşlar, sosyal medya hesaplarımıza bu çekirgelerin fotoğraf ve videolarını göndermeye devam ediyor.
İSTİLACI TÜRÜN ÖZELLİKLERİ
Diğer çekirge türlerine göre daha iri yapısıyla dikkat çeken bu canlılar, ilk bakışta endişe yaratsa da uzmanlar, insanlara doğrudan saldıran bir tür olmadığını belirtiyor. Etçil özellik gösteren bu çekirgeler; böcekler, larvalar ve küçük omurgasızlarla beslenerek ekosistemde avcı rolü üstleniyor.
UZMANLAR NE DİYOR?
Uzmanlar, bu çekirgelerin insanlara doğrudan bir tehdit oluşturmadığını, ancak ekosistemdeki avcı rolü nedeniyle dikkatle takip edilmesi gerektiğini ifade ediyor. Vatandaşların endişelenmemesi, ancak görüldüğünde yetkililere bildirmesi önem taşıyor.
5N 1K
İstilacı etçil çekirge türü nerede görülüyor?
İstilacı etçil çekirge türü, Kocaeli'nin Körfez ilçesinde sık sık görülmeye başladı.
Bu çekirgeler insanlara saldırıyor mu?
Uzmanlar, bu çekirgelerin insanlara doğrudan saldıran bir tür olmadığını belirtiyor.
Etçil çekirgeler neyle besleniyor?
Etçil özellik gösteren bu çekirgeler; böcekler, larvalar ve küçük omurgasızlarla besleniyor.
Çekirgeler Türkiye'ye nereden geldi?
Çekirgeler Balkanlar üzerinden Türkiye'ye giriş yaptı.
