Gebze Ticaret Odası Başkanı ve Başkan Adayı Abdurrahman Aslantaş, yaklaşan GTO seçimleri öncesinde Seçim Yönetim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı açılışta Aslantaş’a siyasi partilerin temsilcileri, STK başkanları, iş insanları, sanayiciler ve bölge protokolünden yoğun destek geldi. Aslantaş, geçmiş 3,5 yıllık dönemde gerçekleştirilen çalışmaları anlatırken, yeni dönem için hazırlanan projeleri de kamuoyuyla paylaştı.
Gebze Ticaret Odası’nın (GTO) yaklaşan 10. dönem seçimleri öncesinde seçim heyecanı giderek yükseliyor. GTO Başkanı ve Başkan Adayı Abdurrahman Aslantaş, seçim çalışmalarını yürüteceği Seçim Yönet Merkezi’nin açılışını büyük bir katılımla gerçekleştirdi.
Demirtaş Düğün Salonu’nda düzenlenen programa yaklaşık 3 bin kişi katılırken, Gebze başta olmak üzere Darıca, Çayırova ve Dilovası’ndan çok sayıda iş insanı ve sanayici Aslantaş’a destek verdi. Açılışta iktidar ve muhalefet partilerinin temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda STK başkanı, belediye meclis üyeleri, il yöneticileri ve mahalle muhtarları da yer aldı. Açılışta oluşan yoğunluk dikkat çekerken, program sonrasında Aslantaş’ın katılımcılarla fotoğraf çektirmesi yaklaşık iki saat sürdü.
“SİZİN İÇİN VARIZ”
Programda kısa bir konuşma yapan Abdurrahman Aslantaş, GTO’nun geleceğine ilişkin hedeflerini ve bugüne kadar yapılan çalışmaları anlattı.
1988 yılında kurulan Gebze Ticaret Odası’nın bugün 28 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük 10 ticaret odası arasında yer aldığını belirten Aslantaş, göreve geldikleri günden itibaren temel anlayışlarının “Sizin İçin Varız” olduğunu ifade etti.
Üyelerle doğrudan temas kurmaya büyük önem verdiklerini belirten Aslantaş, yaklaşık 9 bin 500 üyeyle doğrudan temas kurduklarını, iş yerlerini ziyaret ederek sorun ve talepleri sahada dinlediklerini söyledi. GTO ile aktif etkileşim içerisindeki üye sayısının da önemli ölçüde artırıldığını belirtti.
MESLEKİ EĞİTİME BÜYÜK YATIRIM
Aslantaş’ın konuşmasında öne çıkan başlıklardan biri nitelikli iş gücü oldu.
Sanayici ve iş dünyasının en önemli sorunlarından birinin nitelikli eleman bulmak olduğunu belirten Aslantaş, bu soruna çözüm üretmek amacıyla mesleki eğitime ağırlık verdiklerini söyledi.
Bu kapsamda 3 bin metrekare kapalı alana sahip mesleki eğitim ve atölye binasının bölgeye kazandırıldığını ifade eden Aslantaş, meslek liselerine yaklaşık 3 milyon TL nakdi proje desteği sağlandığını, iki meslek yüksekokulunun da hamiliğinin üstlenildiğini açıkladı.
ÜYELERİN FİNANSMANINA DESTEK
GTO yönetiminin geçmiş dönemde üyelerin finansmana erişim sorunlarına yönelik de çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Aslantaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun gayretleriyle GTO üyelerinin kullanımına 100 milyon TL’lik Nefes Kredisi sunulduğunu açıkladı.
Yeni dönemde de sanayici, KOBİ ve işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştıracak yeni finansman paketleri üzerinde çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
İHRACAT VE YENİ PAZARLAR
GTO’nun üyelerinin ticaret hacmini ve ihracat kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalarına da dikkat çeken Aslantaş, 21 büyük ölçekli firmayı Tedarikçi Günleri kapsamında GTO’da ağırladıklarını ve yaklaşık 400 KOBİ’yi bu firmalarla buluşturduklarını söyledi.
İlimizde UR-GE Projesi hazırlayan ve uygulayan ilk oda olduklarını belirten Aslantaş, makine sektöründeki 23 firmayı bir araya getirerek ihracat pazarlarına ulaşmaları için çalışmalar yürüttüklerini, Azerbaycan’da 193 kişinin katıldığı geniş kapsamlı bir yurt dışı iş forumu gerçekleştirdiklerini aktardı.
EĞİTİM VE GELİŞİM
Üyelerin geleceğe hazırlanması amacıyla da önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Aslantaş, yaklaşık 3,5 yıllık dönemde yüz yüze ve çevrim içi olmak üzere 250 eğitim ve program düzenlendiğini, bu çalışmalardan 14 bin 830 üyenin faydalandığını açıkladı.
Yalın dönüşüm, dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüm başta olmak üzere farklı alanlarda eğitimler düzenlediklerini belirten Aslantaş, meslek komitelerinin de üyelerin sorunlarını ilgili kurumlara taşıyarak çözüm süreçlerinde önemli rol üstlendiğini söyledi.
BÖLGEYE KALICI ESERLER
GTO’nun sadece üyelerine değil, bölgenin tamamına katkı sağlayan projelere de imza attığını belirten Aslantaş; 80 dönümlük alanda 15 bin fidanlık Hatıra Ormanı, Çayırova’ya 11 hekimlik Aile Sağlığı ve E-Sınav Merkezi, Darıca’ya diş protez laboratuvarı, kolluk kuvvetlerine lojistik ve araç desteği, Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar için kapalı spor salonu ve afet konaklama aracının hayata geçirildiğini söyledi.
YENİ DÖNEMDE YENİ PROJELER
Konuşmasının önemli bölümünü yeni dönem projelerine ayıran Aslantaş, bugüne kadar yapılan çalışmaların yeni dönemde hayata geçirilecek projelerin teminatı olduğunu ifade etti.
Aslantaş, “Geçmişte yaptıklarımız, gelecekte yapacaklarımızın teminatıdır” diyerek GTO’yu daha ileriye taşımak için hazır olduklarını ve kararlı olduklarını söyledi.
GTO BTM – BİLGİYİ TİCARİLEŞTİRME MERKEZİ
Yeni dönemin önemli projelerinden biri olarak açıklanan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) ile fikirlerin, teknolojik yeniliklerin ve akademik bilginin ekonomik değere dönüştürülmesi hedefleniyor.
Merkezde girişimciler, sanayiciler, yatırımcılar ve akademinin bir araya getirilmesi; proje geliştirme, ticarileştirme, yatırımcıya erişim, fikri mülkiyet ve mentorluk alanlarında destek verilmesi planlanıyor.
GTO AKADEMİ
GTO Akademi projesiyle üyelerin ihtiyaçlarına göre özel eğitim ve gelişim programları oluşturulması hedefleniyor.
CRM sistemi üzerinden hazırlanacak “Üye Karnesi” ile işletmelerin sektörlerine ve ihtiyaçlarına uygun eğitim, seminer ve sertifika programlarından faydalanması sağlanacak.
İHRACAT DESTEK OFİSİ VE PROJE GELİŞTİRME MERKEZİ
Yeni dönemde kurulması planlanan İhracat Destek Ofisi ve Proje Geliştirme Merkezi ile üyelerin uluslararası pazarlara açılması ve ulusal-uluslararası hibe ve teşviklerden daha etkin yararlanması amaçlanıyor.
Avrupa Birliği fonları başta olmak üzere KOSGEB, TÜBİTAK, MARKA, Ticaret Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteklerine yönelik proje geliştirme, başvuru, danışmanlık ve süreç takibi hizmetlerinin tek merkezden sunulması planlanıyor.
AR-GE VE İNOVASYON MERKEZİ
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi ile firmaların yenilikçi fikirlerinin teknolojiye dönüştürülmesi, üniversite-sanayi iş birliklerinin geliştirilmesi ve prototip çalışmalarının desteklenmesi hedefleniyor.
SEKTÖREL DANIŞMA MECLİSİ
Bugün gerçekleştirilen sektör istişare toplantılarının daha kurumsal bir yapıya kavuşturulması amacıyla Sektörel Danışma Meclisi kurulması planlanıyor. Bu yapı sayesinde üyelerin sorun, talep ve beklentilerinin düzenli olarak dinlenmesi ve çözüm süreçlerinin ilgili kurumlarla birlikte takip edilmesi hedefleniyor.
MESLEK LİSESİ – ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞ BİRLİĞİ
Nitelikli iş gücü sorununa çözüm üretmek amacıyla Meslek Lisesi–Üniversite–Sanayi İş Birliği Modeli geliştirilecek.
Bu kapsamda meslek liseleri, üniversiteler ve sanayi kuruluşları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi, sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda yeni eğitim modellerinin oluşturulması ve Gebze Teknik Üniversitesi bünyesinde yeni bir Meslek Yüksekokulu açılması için lobi ve koordinasyon çalışmalarının sürdürülmesi planlanıyor.
GEBZE FUAR VE KONGRE MERKEZİ
Yeni dönemin dikkat çeken projelerinden biri de Gebze Fuar ve Kongre Merkezi olacak.
Proje ile Gebze’nin üretim, ticaret ve teknoloji potansiyelinin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılması; fuar, kongre, zirve ve sektörel etkinliklere ev sahipliği yapılması hedefleniyor.
GEBZE’NİN GELECEĞİ İÇİN STRATEJİK PROJELER
Aslantaş, GTO’nun yeni dönemde yalnızca oda hizmetleriyle sınırlı kalmayacağını, Gebze’nin geleceğini ilgilendiren stratejik yatırımların da takipçisi olacağını belirtti.
Bu kapsamda Gebze Şehir Hastanesi, ikinci araç muayene istasyonu, yeni bir yaşam ve outlet merkezi ile Darıca Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi projeleri için ilgili kurumlar nezdinde lobi ve koordinasyon çalışmalarının yürütülmesi planlanıyor.
“HAZIRIZ, KARARLIYIZ VE SABIRSIZLANIYORUZ”
Seçim Yönetim Merkezi açılışında farklı siyasi görüşlerden temsilcilerin, STK’ların, iş dünyasının ve bölge insanının yoğun ilgisiyle karşılaşan Abdurrahman Aslantaş, destek veren herkese teşekkür etti.
Aslantaş’ın seçim çalışmalarını 3 Eylül’den itibaren Demirtaş Düğün Salonu’nda saat 16.00’dan gece 00.00’a kadar sürdüreceği belirtildi.
Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı açılış, Aslantaş’ın yeni dönem adaylığına yönelik güçlü bir destek mesajı olarak değerlendirilirken, GTO seçimleri öncesinde Gebze iş dünyasında seçim atmosferi de giderek hareketlenmeye başladı.






















