Türk Dünyası Gençlik Buluşması çerçevesinde kente gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile bir araya geldi. Heyette AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Kocaeli Milletvekili Veysel Tipioğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir ve İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan Orak yer aldı.
SOYUT VATAN VE KÜLTÜR VURGUSU
Ziyarette Büyükşehir Belediyesinin projeleri ele alınırken Başkan Büyükakın, 16. Uluslararası Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında tanıtılan “Soyut Vatan” başta olmak üzere spor ve tarih alanında hazırlanan yayınları Zorlu’ya hediye etti. Eserleri inceleyen Zorlu, Büyükakın’ın belediyecilik faaliyetlerinin yanı sıra fikir dünyasına da katkı sağladığına işaret ederek, “Kendisi sadece hizmet üretmiyor, kavram da üretiyor. Kendisi Soyut Vatan kavramının mimarıdır. Bu yaklaşım tüm gönül coğrafyamızda kavramsal bütünlüğü sağlayacak niteliktedir” dedi.
AHİLİK VE NEVRUZ ETKİNLİKLERİ GÜNDEMDE
Cumhurbaşkanı Erdoğan himayesinde yayımlanan Nevruz ve Ahilik kitaplarını takdim eden Kürşad Zorlu, Nevruz’un resmi bayram ilan edilmesine yönelik kanun teklifini yakında Meclis’e sunacaklarını bildirdi. Kocaeli’de Ahilik ve Türk Dünyası temalı kapsamlı bir organizasyon düzenlenmesini teklif eden Zorlu’ya yanıt veren Büyükakın, Ahilik buluşmasının yanı sıra Nevruz organizasyonuna da ev sahipliği yapmak istediklerini dile getirdi.
KENTTEKİ YATIRIMLARI YERİNDE İNCELEDİ
Görüşmenin ardından Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Fuar Park, Körfez Aqua: Kıtalar Akvaryumu, Alev Alatlı Kütüphanesi ve Kocaeli Kitap Fuarı alanlarını gezerek vatandaşlarla bir araya geldi, kültürel yatırımlardan ötürü belediyeye teşekkürlerini sundu.



5N 1K
Prof. Dr. Kürşad Zorlu Kocaeli'ye neden geldi?
Kürşad Zorlu, Kocaeli'de gerçekleştirilen Türk Dünyası Gençlik Buluşması etkinliğine katılmak amacıyla şehre geldi.
Kürşad Zorlu Tahir Büyükakın hakkında ne söyledi?
Büyükakın'ın sadece hizmet değil kavram da ürettiğini belirterek kendisinin 'Soyut Vatan' kavramının mimarı olduğunu söyledi.
Kocaeli'de hangi etkinliklerin yapılması planlanıyor?
Ahilik ve Türk Dünyası temalı büyük bir etkinliğin yanı sıra Nevruz kutlamalarının da Kocaeli'de düzenlenmesi değerlendiriliyor.
