Şiddetli sağanak yağışın doğal afet boyutuna ulaştığı Kartepe’de, belediye ekipleri hayatı normale döndürmek amacıyla kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Yağışın başladığı andan itibaren bölgede bulunan Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, temizlik ve hasar giderme adımlarını sahada bizzat takip etti.
SAHADA TEMİZLİK VE İNCELEME SEFERBERLİĞİ
İlçenin farklı noktalarında etkisini gösteren taşkınların ardından harekete geçen Kartepe Belediyesi ekipleri, yollarda biriken çamur, taş ve molozları iş makineleriyle tahliye ediyor. Ulaşımın kesintisiz ve güvenli sağlanması amacıyla sürdürülen faaliyetlere belediyenin tüm personeli ve araç filosu dahil edildi. Zarar gören mahalleleri gezen Başkan Kocaman, yürütülen temizlik faaliyetlerinin son durumunu yetkililerden öğrendi.
ZABITA VATANDAŞIN TALEPLERİNİ TOPLUYOR
Saha faaliyetleri kapsamında Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevlileri de evlerini su basan ya da taşkından etkilenen ilçe sakinlerine ulaşıyor. Vatandaşların şikayet ve gereksinimlerini tek tek not eden zabıta personeli, tespit edilen sorunların hızla çözülmesi için belediyenin yetkili birimleriyle ortak koordinasyon sağlıyor.
KURUMLAR ARASI ORTAK KOORDİNASYON
Kartepe Belediyesi; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU ekipleriyle koordineli biçimde çalışarak su taşkınlarının izlerini silmeyi amaçlıyor. Mağduriyet yaşayan vatandaşların yardımına koşan ekipler, hasar tespiti ve müdahaleleri aralıksız sürdürüyor.
Zor günlerin aşılacağını ifade eden Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, birlik mesajı vererek, “Zor günlerin üstesinden birlik ve beraberlikle geleceğiz. Devletimizle, milletimizle el ele veriyor, Kartepe’mizin yaralarını hep birlikte sarıyoruz. Bizim için en büyük güç, birbirimize olan inancımız ve dayanışmamız. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Kartepe’miz için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Şimdi yaralarımızı sarma zamanı” değerlendirmesinde bulundu.



5N 1K
Kartepe'deki temizlik ve hasar giderme çalışmalarına hangi kurumlar katılıyor?
Çalışmalar Kartepe Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU ekiplerinin ortak koordinasyonuyla yürütülüyor.
Belediye ekipleri sağanak sonrası sahada hangi müdahaleleri gerçekleştirdi?
Yollarda biriken çamur, taş ve atıklar iş makineleriyle temizlenirken zabıta ekipleri evleri zarar gören vatandaşların ihtiyaçlarını tespit etti.
Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman çalışmalarla ilgili ne söyledi?
Başkan Kocaman afetin geride kaldığını belirterek devlet ve millet el ele verip ilçenin yaralarını hep birlikte saracaklarını ifade etti.
