• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:44Öğle 13:02İkindi 16:28Akşam 19:11Yatsı 20:31
    • 17°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9900.25 -0.76
  • Altın: 2874.384 0.02
  • Dolar: 34.0921 -0.07
  • Euro: 38.0411 -0.01

AK Gençler Mehmet Akif'i unutmadı!

AK Parti İl Gençlik Kolları, İstiklal Marşı’nın kabulünün 97’nci yıldönümü nedeniyle Yürüyüş Yolu’nda İstiklal Marşı’nın yazılı olduğu bir çerçeve ve Türk Bayrağı dağıttı
AK Gençler Mehmet Akif'i unutmadı!

AK Parti İl Gençlik Kolları, İstiklal Marşı’nın kabulünün 97’nci yıldönümü nedeniyle Yürüyüş Yolu’nda İstiklal Marşı’nın yazılı olduğu bir çerçeve ve Türk Bayrağı dağıttı. Fevziye Camii’nin bahçesinde öğle namazının ardından başlayan etkinliğe AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman’ın yanı sıra İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aykut Çağlayan, gençlik kolları üyeleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

‘O BİR KEZ DAHA DİRİLMİŞ’

Konuyla ilgili basın açıklaması gerçekleştiren Emre Kahraman, “20’nci asrın başında millet olarak tek vücut olmuş, gülistan vatanımızı haristana çevirmek isteyenlere karşı milli mücadelemizi başlatmıştık. Bu mücadele ki; analarımız evlatsız, bacılarımız ocaksız, yavrularımız ise yetim kalmıştı. Fakat aziz milletimiz, ne ümitsizlik girdabına girmiş ne de gaflet alaborasında kaybolmuştur. O bir kez daha dirilmiş, yeni bir destanın güftesini yazmaya başlamıştı” ifadelerini kullandı.

‘MEHMETÇİKLERİMİZE SELAM OLSUN’

Konuşmasının devamında Kahraman, “Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve bu yüce milletinin kahraman evlatlarınca yaratılan bir büyük mücadelenin, şairin ifadesiyle, Bedr’in aslanlarının kükrediği ateşten bir imtihana girmişti. İşte dün olduğu gibi bugünde o mücadele ruhunun, ayağındaki prangayı kırma azminin benzerine şahit oluyoruz. Sınır bölgemizde Afrin’de kahramanca siper alan Mehmetçiklerimize buradan selam olsun diyoruz” diye konuştu.

‘ÖYKÜLERİ BİRER DESTANDIR’

“Bebeğini sevmeden,  ona isim vermeden, bu kutsal toprağın kara bağrına düşen fidanlar” diyen Kahraman, “Kanıyla al bayrağını, canıyla aziz vatan toprağını yaratanlardır. Tüfeğine yar, mezarına bahar diyenlerdir. Ölümün üstüne bilerek, merminin üstüne gülerek gidenlerdir. Kendileri cihan, öyküleri birer destandır” şeklinde konuştu.

‘BİR KEZ DAHA HAYIRLA YAD EDİYORUZ’

Son olarak Kahraman, “Bizlere böylesine büyük zaferlerin gururunu yaşatan binlerce şehidimizi ve gazimizi bir kez daha şükranla anıyoruz. Yurdumuzda gürültüler bozuk sesler çıkartmaya çalışan düşmanlara; sadece top tüfekle değil hicranlı Anadolu’nun sesi olarak karşı çıkan bir de Mehmet Akif vardır. O’nun iman, azim ve düşünce aksiyonu milletimize soluk düşmanlarda ise ürperti meydana getirmiştir. Büyük mütefekkir ve nadir aydınlarımızdan Mehmet Akif Ersoy’u, bundan 97 yıl önce yazdığı İstiklal Marşımız ile bir kez daha hayırla yad ediyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

STAND AÇILDI

Kahraman’ın basın açıklamasının ardından dualar edildi ve Yürüyüş Yolu’ndaki esnaf ile vatandaşlara İstiklal Marşı’nın yazılı olduğu çerçeve ve Türk Bayrağı dağıtıldı. Yürüyüş Yolu’nda Gençlik Kolları’nın standı da yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim