Mart ayında yaşanan kazanın ardından yeniden monte edilen, üzerinde işçi ve mühendislerin yürüyeceği kedi yolu ’catwalk’, korkulukları dışında tamamlandı. Bayramdan sonra ise firma, 24 saat vardiya sistemi ile çalışarak tabliyeleri taşıyacak olan ana kabloların çekimine başlayacak.
Körfez Köprüsü’nde bayramdan sonra en önemli aşamalardan birine geçiliyor. Geçtiğimiz aylarda hem Dilovası, hem Yalova Hersek Burnu tarafındaki yaklaşım viyadüklerine tabliyeleri yerleştirilen köprü inşaatında, her iki yöndeki yolların asfaltlanması da tamamlandı.
ANA KABLOLARIN AMBALAJLARI AÇILIYOR
Köprü inşaatında, üzerinden araçların geçeceği tabliyeleri taşıyacak ana kabloların çekimine ise bayramdan sonra başlanacak. Şu anda Köprü’nün Dilburnu ayaklarının bulunduğu alanda özel ambalajları içinde muhafaza edilen, paslanmaz özel bir çelikten imal edilmiş kablolar çıkarılmaya başlandı. Yapımcı firmanın programın aksamaması için bayramdan sonra vardiya usulü 24 saat esasına göre çalışarak kabloları çekecek.
FERİBOT KUYRUĞU VE TRAFİK ÇİLESİ BİTECEK
Bu yıl sonunda tamamlanıp hizmete açılması planlanan, ancak geçtiğimiz Mart ayında yaşanan kaza nedeniyle önümüzdeki Nisan veya Mayıs ayına sarkan köprü açıldığında; Yalova, Bursa ve Ege istikametine bayramlarda veya iş gereği sık sık gidip gidenler eskisi gibi İzmit Körfezi’ni dolaşmayacak, feribot kuyruğunda beklemeyecek.
Gebze’den çıkıp köprüye girecek olan bir araç, karayoluyla 1,5 saat olan Bursa’nın Orhangazi ilçesine 15 dakikada ulaşabilecek. Köprüden geçiş süresi 5-6 dakika olacak. Hem feribot iskelelerinde, hem de TEM ve D-100 Karayolu’nun İzmit-Gebze arası ile D-130 Karayolu’nun İzmit-Yalova arasında yaşanan trafik yoğunluğu azalacak.