Firma temsilcileri ile tanışma fırsatı oluşturulan toplantıda, bilginin ekonomiye dönüştürülmesi üzerinde duruldu. Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ)’nin güçlü ortaklarından biri olduğu Türkiye'nin inovasyon ve teknoloji tabanlı büyümedeki yeni merkezi Bilişim Vadisi’nde yer alan firmaların temsilcileri GTÜ Kelebek Cafe- Restoranda tanışma toplantısında bir araya geldi. GTÜ tarafından düzenlenen toplantıya GTÜ Rektörü ve Bilişim Vadisi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Haluk Görgün, GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Babür Özçelik, GTÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Abdurrahman Akyol, GTÜ TTO ve TTM Müdürü Dr. Abdurrahman Güngör, Bilişim Vadisi Genel Koordinatörü Fatih Özsoy, GTÜ’ nün de içinde yer aldığı konsorsiyumun Silikon Vadisi’ndeki temsilcisi StarCamp Uluslararası Kuluçka Merkezi Müdürü Aydın Birik, GTÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Teknoloji Transfer Merkezi (TTM) uzmanları ve bilişim vadisinde yer alan firmaların temsilcileri katıldı. Toplantıda GTÜ TTO ve TTM Müdürü Dr. Abdurrahman Güngör selamlama konuşması yaparak, “Bilişim Vadisi bizim en büyük hayallerimizden birisi ve devletimizin bu anlamda yaptığı en büyük yatırım. Bilişim Vadisi’nin gelecekte ülkemizin yüz akı olacağını düşünüyoruz. Bizde GTÜ TTO olarak pek çok projeye birlikte imza atacağımıza inanıyoruz.” dedi.
GTÜ BİLİŞİM VADİSİNE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
Bilişim Vadisi Yönetim Kurulu Üyesi ve GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ise konuşmasında Gebze Teknik Üniversitesi’nin doğal kampüsü, akademik çalışmaları, imkânları ve üniversite sanayi iş birlikteliklerinden söz etti. GTÜ’nün Bilişim Vadisi’ne daha başından beri inanarak desteğini sunduğu ve buna devam edeceğini belirtti. Görgün GTÜ’nün son yıllarda ulusal ve uluslararası indekslerde elde ettiği başarılara atıfta bulunarak buna neden olan yenilikçilik ve girişimcilik kültürünün, proje yapma azminin, bilginin ekonomiye dönüşmesindeki yönetimsel motivasyonun Bilişim Vadisi’nde de var olacağına inancını belirtti. Görgün. “İnşallah Gebze Teknik Üniversitesi’nin önemli bir parçası olduğu Bilişim Vadisi ile siz kıymetli girişimciler, yenilikçi fikirlere sahip olan şirketlerinizle aktif çalışarak buradaki ekosisteme katkılarımızı devam ettireceğiz diye düşünüyorum. Biz bu toplantıları üniversitemiz içinde sizlerle zaman zaman yapmayı planlıyoruz. Bu toplantı ile birbirimizi yakından tanıma fırsatları içine gireceğimizi, sizin içinler yapabilirizin bir değerlendirmesini yapmış olmayı umuyorum. Ayrıca üniversitemizin öğrencileri ve onların hazırladığı projeleri tanımanız için gerekli ortamın hazırlanması içinde elimizden gelen girişimleri gerçekleştireceğimizi belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.
Nitelikli bir yaşam alını için faaliyetlerinin tüm hızı ile sürdüğünü belirten Bilişim Vadisi Genel Koordinatörü Fatih Özsoy, “Türkiye’nin kalkınma planında olan bir teknoloji üstü yapmak için uğraşıyoruz. Böyle bir yapıya çok ihtiyaç olduğunun bilincindeyiz. Alt yapı ve üst yapı çalışmaları devam den Bilişim Vadisi’nin bir teknoloji kampüsüne dönüşmesi için her gün yeni bir adım atarak adım adım yaşayan bir kampüsü tasarlıyoruz. İşbirliği yapan siz yol arkadaşlarımıza en iyi hizmeti verebilmek için sorunlarınız üzerinde çalışıyoruz. Silivri’den Sakarya’ya kadar çok işler bir sistem geliştirerek 24 saat yaşayan bir organizmanın girişimlerini yönetmeye çalışıyoruz.” diyerek teknik bazı konularda firma temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Toplantıdan ve çıktılarından memnun kaldıklarını belirten firma temsilcileri toplantı sonunda üniversitenin insan kaynağından yararlanma ve birlikte çalışılabilecek konular hakkında ikili görüşmeler gerçekleştirdiler. Toplantıda GTÜ’ nün de içinde yer aldığı konsorsiyumun Silikon Vadisi’ndeki temsilcisi StarCamp Uluslararası Kuluçka Merkezi Müdürü Aydın Bırık ise firmaların Silikon Vadisi’nde bulacağı imkânlar üzerine bir takım bilgilendirmelerde bulundu.