• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 06:46Güneş 08:19Öğle 13:07İkindi 15:25Akşam 17:46Yatsı 19:13
    • 14°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 6°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 9724.5 -0.42
  • Altın: 2975.528 -0.02
  • Dolar: 35.0159 0.07
  • Euro: 36.7713 0.04

Bir Ayda 524 İşyeri Denetlendi

İnsan sağlığını tehdit eden gıdalara geçit vermeyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda geçen ay içerisinde 524 işyerinde denetim gerçekleştirdi.
Bir Ayda 524 İşyeri Denetlendi

- İnsan sağlığını tehdit eden gıdalara geçit vermeyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda geçen ay içerisinde 524 işyerinde denetim gerçekleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, İlçe Tarım Müdürlükleri ile ilçe belediyelerinin Zabıta müdürlüklerinin katılımıyla oluşturulan ekipler, gıda satışı yapan işletmelerde denetimde bulundu. İşletmelerin teknik ve hijyenik denetimleri yapıldı. Son beş yılda yaklaşık 20 bin işletmenin denetimini yapan Büyükşehir Belediyesi mart ayı içerisinde 524 işletmenin denetimini gerçekleştirdi. 2014 yılının ilk üç ayında 1356 işyerini denetlemiş oldu.

Yapılan denetimlerde; işyerleri titiz bir kontrolden geçirildi. İşyeri, personel, alet-ekipmanların genel temizlik ve hijyeni ile gerek mutfakta kullanılan gerekse satışa sunulan gıda maddelerinin güvenliği ve kalitesi incelendi. Gıdaların sergileme ve saklama koşulları yasaların öngördüğü doğrultuda denetlendi.

Lokanta, fast -food gibi işyerlerinde güvenle pişirilmiş gıdaların, çiğ gıdalarla temas ettiğinde kontamine (çapraz bulaşma) olabileceğine dikkat çeken yetkililer, halk sağlığına olumsuz etkileri olabilecek bu durumun yaşanmaması için işyeri sahiplerini çalışanlarını bilgilendirmeleri konusunda uyardı. Yetkililer çiğ gıdaların hazırlama aşamasında kullanılan bıçak kesme tahtası gibi alet ekipmanın yıkanmadan pişmiş ürün işlemlerinde kullanılmaması gerektiğini ifade ettiler. Çiğ üründe normal olarak bulunan mikrobiyal yükün ve hastalıkların bu şekilde pişmiş ürüne taşınmasına sebep olabileceğini söyleyen yetkililer, özellikle kırmızı, beyaz et ve süt ürünlerinin özenle muhafaza edilerek çapraz bulaşmaya meydan vermeyecek şekilde saklanması gerektiğini bildirdiler.

Diğer yandan yetkililer, 2014 yılının temmuz ayında biten bir yıllık geçiş süresi sonunda gıda sektöründe çalışanların hijyen eğitim belgesi alması gerektiği konusunda işyeri sahiplerini bilgilendirdiler. Süre sonunda eğitime tabi tutulmayan her personel için cezai işlem yapılacağına dikkat çektiler. Gıda ile ilgili işyerlerinde çalışan ve eğitim almak isteyen kişilerin meslek odaları ile temasa geçerek konu hakkında bilgi alabileceklerini belirttiler.

Yapılan denetimler halk sağlığını koruma, esnafı bilinçlendirme, hizmet kalitesini yükseltme, mevcut işyeri standartlarının iyileştirilmesi konusunda büyük önem taşıyor. Tüketicinin yediğine içtiğine dikkat ederek gördüğü olumsuzlukları da ilgi birimlere şikayet etmesi vurgusu yapılıyor. İhbar ve şikayetler 174 Alo Gıda, 153 Alo Zabıta veya 444 11 41 numaralı çözüm masasına bildirilebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim