• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:19Güneş 06:45Öğle 13:02İkindi 16:27Akşam 19:09Yatsı 20:29
    • 15°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9900.25 -0.76
  • Altın: 2874.384 0.02
  • Dolar: 34.0921 -0.07
  • Euro: 38.0411 -0.01

Büyükşehir meclisinde usul tartışması!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısının ikinci oturumu bugün yapıldı. Mecliste 18 gündem maddesi görüşülüp karara bağlandı.
Büyükşehir meclisinde usul tartışması!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısının ikinci oturumu bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz başkanlığında gerçekleştirildi. 18 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı meclis toplantısında İzmit’in çemurdan temizleme projesi karar bağlanırken Orhan Tanış, “Bu usulden vazgeçmelisiniz hep bu şekilde ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

"KÖRFEZ TEMİZLEME PROJESİ"

Gündemin 12’inci maddesi olan İzmit Körfezi Temizleme Projesi ile ilgili slayt gösterimiyle başlayan mecliste aynı zamanda Daire Başkanı Mesut Önen yaptığı sunumda, “ İzmit Körfezi’nde biriken bir çamur tabakası var. Burası hem su hem çevre kalitesi açısından sorun teşkil ediyor 2002 yılında TÜBİTAK ile başladığımız çalışmada buradaki çamur miktarını belirledik. 2017 yılında da çamurun nasıl çıkarılması gerektiğine dair değerlendirmelerde bulunduk, rapor oluşturduk. Ancak geçen yıl yaşadığımız müsilaj sorununda İstanbul Üniversitesi ile birlikte bir rapor oluşturduk. Toplamda bizim yönetmemiz gereken çamurun çıkarılması 15 metre derinliğe kadar 3.8 milyon çıkarılması gerektiğini ortaya koyan bir rapor oluşturduk. Bu yapmış olduğu çamuru tüplere basarak, gemiyle temizleyecek. Aynı işlemi Mogan gölünde de yaptık, bu çamur susuzlaştırıldıktan sonra ortadan kaldırmış olacak” şeklinde bilgilendirmede bulundu.

TAŞDEMİR: ÇAMUR İÇİNDEN ZEHİR ATIK ÇIKACAK MI?

CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir konu ile ilgili daire başkanına, “Bu çamur çıkarıldıktan sonra nerede depolanacak, çamur içinden zehir atık çıkacak mı? Biz Bunları bilmek isteriz. Önemli bir konu” sorusunu yöneltirken Büyükgöz Taşdemir’e ilave bilgi ile ilgili yazılı karar verileceği bildirildi. Başkan Büyükgöz ise Taşdemir’e cevap olarak, “Bizler tabii ki de bilgilendiriyoruz sizi ama zaten oy çokluğuyla gelmiş. Bazı ihaleler yetki almadan yapılamıyor. Bunlar yapılmayacak anlamına gelmiyor. Bu aşamaya geldiğinde de meclisimizin tekrar bilgilendirilmesi gerektiğini bildiririz” ifadelerini kullanırken Önem, “Geçen yıl İstanbul Üniversitesiyle birlikte hazırladığımız raporda tüm bu soruların cevapları yazıyor” şeklinde cevap verdi.

TANIŞ:BU USULDEN VAZGEÇMELİSİNİZ

CHP Meclis Üyesi Orhan Tanış,” Bu yaklaşık 5-6 senedir süren bir çalışma ve belli bir aşamaya geldi. Bu atıkların nasıl bertaraf edileceğini de öğreniyoruz. Böylesi önemli bir konuda Perşembe günü bunu meclis gündemine getirip Salı günü ikinci toplantıda 20 dakikalık bir toplantıda geçirmeyi uygun bulmuyoruz. Sizdeki bilgi bizde yok. Onu okumak isterdik. En azından daha kapsamlı bilgimiz olurdu ona göre oyumuzu verirdik. Bu usuldür. Eğer bir aciliyeti varsa en azından planlanıp önümüze getirilmesi lazımdı bizim de inceleme yapmak için zamanımızın olması gerekiyordu. Biz şimdi buna evet diyeceğiz ama birçok şeyi bilmeden evet diyeceğiz. Bu usul doğru değil bunu değiştirmeniz gerekiyor. Bunu 1 ay sonraki mecliste raporu okumu bir şekilde gelsek daha doğru olacaktı ben mümkünse bu usulü uygulamamanızı istiyorum” şeklinde konuştu.

ÖNEM:RAPOR BU YÖNDE

Önem, “Çıkan analiz sonuçları 48 noktadan alınan örneklere bakılarak yapıldı. Burada bir paçallık söz konusu sadece tek bir konuya odaklanmamak gerekiyor karada depolama yöntemiyle denizde boşaltım yöntemiyle, doğada peyzaj yöntemiyle boşaltılması yapılabilir. İstanbul Üniversite’sinin hazırladığı rapor da bu yönde” ifadelerini kullandı.

OY BİRLİĞİYLE

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun, Ulaşımpark Ulaştırma Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi’ne ait sermaye artırımı maddesine CHP şerh koyarken, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda oluşan 110 milyon TL bütçe fazlasının Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Bütçesine aktarılması oy birliğiyle kabul edildi. Ulaşım Ortak Komisyonu’nun, Kocaeli sınırlarında toplu taşıma hizmeti verilen hatlarda, toplu hizmet yürüten gerçek ve tüzel kişilere toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz ve indirimli yararlananlara ilişkin gelir desteği ödemesi yapılması, gelir desteği ödemesinde usul ve esasların belirlenmesi ve belirlenen hususlarla ilgili protokol yapma yetkisinin Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na verilmesi de komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim