Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçiler için toplu sözleşme görüşmeleri 27 Kasım’da başlıyor. başlıyor. Hizmet-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Büyükşehir’de 700, İSU’da ise 488 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri taslak işverene teslim edildi. Hizmet-İş Sendikası, Büyükşehir ve İSU işçilerinin ücretlerine yüzde 35 oranında zam istiyor. Toplam 60 maddeden oluşan sözleşmede sendika yevmiyesi 169 liranın altında olan işçilerin yevmiyelerinin bürüt 169 liraya çıkartılmasını talep edilecek. Ayrıca işçilerin günlük yevmiyelerine ilave edilecek şekilde kıdem yıllarına göre geriye dönük 15 kuruş zam yapılması talep edildi. Sendika işçilerin yemek ücretlerinin bürüt 20 lira 65 kuruş olmasını isterken, Ramazan Bayramı için 550, Kurban Bayramı için ise 850 lira olmasını istenecek. Bunun yanında, sosyal yardım paketinin bürüt 1455 lira olması, okul öncesi, anaokulu ve ilkokula giden çocuklar için net 550 lira, orta öğrenim için net 750 lira, yükseköğrenim için 1100 lira öğrenim yardımı talep edildi.
- Kocaeli’nin güçlü sesi; 153 Çağrı MerkeziGenel Sekreter Baraçlı’dan projelere sıkı takipSindirim problemlerinin sebebi çölyak olabilirİç dünyamız artık görülüp ölçülebiliyor!Çayırovalılar, yeni sosyal yaşam alanlarından çok memnunCHP’den Gebze KAI Derneği'ne ZiyaretDilovası’nda Kitap Seferberliği: En Çok Dilovası Okuyor!Alışan Lojistik, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNCG) İmzacıları Arasına KatıldıDijital İmar Yönetim Sistemi'nin tanıtımı gerçekleştirildiBaşiskele Su Sporları Merkezi açılıyor
- Bir Ayet
- Bir Hadis
- Namaz Vakitleri
- Hava Durumu
- BIST: 9247.83 -0.34
- Altın: 4143.913 1.00
- Dolar: 38.7479 0.29
- Euro: 43.644 0.28
Büyükşehir’de toplu sözleşme süreci başlıyor!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU’da toplu sözleşme görüşmeleri 27 Kasım’da başlıyor. Hizmetİş sendikası yüzde 35 zam istiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler






Güncel Haberler
1/19
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi miting!
Padişahların sırları
Seka Kağıt Müzesi
Türk'ün İngilizceyle İmtihanı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim
Haber Scripti: CM Bilişim