• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 06:23Güneş 07:53Öğle 12:55İkindi 15:25Akşam 17:48Yatsı 19:12
    • 19°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9453.46 0.91
  • Altın: 2952.122 0.74
  • Dolar: 34.4839 0.07
  • Euro: 36.1941 -0.24

Çakıroğlu cinayetinde görüntüler çözülemedi

Ege Üniversitesi'nde,Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Çakıroğlu'nun, PKK'lılar tarafından bıçaklandığı anı gösteren ve tahrip olduğu belirlenen kamera görüntülerini inceleyen firma sayısal delillere ulaşılmasının mümkün olmadığını belirtti.
Çakıroğlu cinayetinde görüntüler çözülemedi

Ege Üniversitesi'nde, geçen yıl şubat ayında, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu PKK'lılar tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olayla ilgili, 1'i tutuklu 32 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması, 26 Kasım 2015 tarihinde 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Mahkeme heyeti, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun bıçaklandığı anı gösteren ve tahrip olduğu belirlenen kamera görüntülerinin bulunduğu hard diskin kurtarılıp kurtarılamayacağının belirlenmesini için TÜBİTAK'a gönderilmesine karar verdi. 

Zarar görmemesi için de özel kurye eşliğinde hard disk Ankara'da bulunan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'na (TÜBİTAK) gönderildi. İkinci duruşması güvenlik nedeniyle geçen 6 Ocak'ta basına kapalı yapılan duruşmaya, TÜBİTAK'tan yanıt geldi. TÜBİTAK'ın mahkemeye gönderdiği yazıda, iş yoğunluğu nedeniyle talebin yerine getirilemeyeceğini belirtip, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Adli Tıp Kurumu bünyesinde hizmet veren Kriminal Daire Başkanlığı ile iletişime geçilebileceğini bildirdi ve hard diski iade etti. 

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen başka bir davada benzer talep konusunda, İzmir'deki Yaşar Üniversitesi'nde buna yönelik çalışma yaptığını ve gerekli donanımın bulunduğunu öğrendi. Bunun üzerine, hard disk ile ilgili Yaşar Üniversitesi'nde görevli, konusunda uzman bilirkişi heyetinden rapor alınmasına karar verildiği, mahkede görevli hakim Murat Güven de 'naip hakim' olarak atanmasına karar verildi. Yaşar Üniversitesi'ndeki görevli üç öğretim üyesi yaptıkları incelemede hard diskin içindeki görüntülerin kurtarılması için yapılan çalışmada her hangi bir sonuça ulaşılamadığını, hard diskin yurt dışında üretilen firmasına gönderilmesi konusunda mahkemeye yazı yazdı. Bilirkişi heyeti, yazısında, “Daha önce de diğer kurumlarda yapılan çalışmalarda sonuç alınamadığı gibi halen kurumumuzca sahip olunan imkanlar çerçevesinde de bu sorun çözülemeyecektir. Veri bilgi kurtarma- geri kazanma işlemlerinin diskin üreticisi olan Western Digital firmasının anlaşmalı olduğu ve yurt dışında bulunan bir laboratuvar marifetiyle yapılması gerekmektedir. Bu konuda, Avusturya- Almanya'da mukim 'Arttingo Data Rescue' firması ile işbirliği yapılmak suretiyle bu sorunlu hard diskten veri kurtarma işlemini gerçekleştirmek yoluna gidilmesine karar verilmiştir" dedi.

Mahkemede, talebi yerinde görüp hard diskin belirtilen firmaya gönderilmesine karar verdi. Fırat Çakıroğlu'nun öldürüdüğü yerde görüntülerin bulunduğu belirtilen hard diski inceleyen görevliler, yaptığı inceleme ile ilgili görüş ve raporunu üniversiteye gönderdi. Firma raporunda, “Hard disk kurtarma işlemi iki laboratuvaramızda 'tozsuz oda' ortamında gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmanın sonucunda mühendislerimiz diskin dört yüzeyinde de bulunan hasarın, giderilemez- onarılamaz olduğuna karar vermiştir. Diskin üzerindeki manyetik alanın yanlış kullanılan veya hasarlı bir şekilde okuma- yazma yapmaya çalışması sonucunda ağır bir şekilde tahrip edilmiş ve çizilmiş olduğu saptanmıştır. Disk üzerinde gerçekleştirilen yoğun çalışmalara ve bire bir parça değişimleri yapılmasına rağmen mühendislerimiz diskinizi yeniden çalıştırabilir ve böylece de ham verileri okunabilir hale getirememiştir. Sayısal delillere erişilmesi mümkün olmamıştır. Size daha iyi bir sonuç veremediğimiz için üzgünüz ve yapılabilecek başka bir şey olmadığından, çalışmayı bu noktada sonlandıracağımızı bildiriyoruz " diye Yaşar Üniversitesi'ne raporu gönderdi. 

Bilirkişi olarak görevlendirilen üç kişi gelen bu raporu davanın görüldüğü 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Bilirkişiler, ayrıca olay yerinde bulunan DVR cihazında yapılan incelemede de olay yerinden alındıktan sonra götürülmüş olduğu kurumlarda kasten veya bilmeyerek kırıldığına, bozulduğuna dair her hangi bir bulguya da rastlanılmadağını, kurtarma işlemi için yurt dışındaki şirkete üniversite olarak 8 bin 941 lira 2 kuruş ödeme yapıldığını belirtti. Yurt dışından gönderilen rapor ile üniversitedeki bilirkişi tarafından gönderilen yazı dava dosyasına girdi. Fırat Çakıroğlu'nun davası pazartesi günü görülmeye devam edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Güncel Haberler
1/20
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim