Ramazan ayının Darıca’da tam manasıyla yaşandığını dile getiren Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık; "Eski Ramazan geleneklerimizi yaşatıyoruz" dedi.
Darıca Belediyesi, Ramazan ayının maneviyatına uygun yaşanması ve eski ramazan geleneklerini yeni nesillere aktarmak amacıyla hayata geçirdiği projeler büyük ilgi görüyor. Her gün farklı mahallede vatandaşları ziyaret eden ramazanın bereketini paylaşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ihtiyaç sahiplerini de ziyaret ederek talep ve önerilerini dinliyor.
GELENEKSEL RAMAZAN ŞERBETİ
Darıca Belediyesi, eski ramazanlarda olduğu gibi geleneksel Ramazan şerbetini her akşam vatandaşlara ikram ediyor. Her akşam farklı bir mahallede kılınan teravih namazı sonrasında ikram çeşmesiyle Darıcalılara Ramazan şerbeti sunuluyor. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da her akşam vatandaşlarla birlikte teravih namazını kıldıktan sonra kendi elleriyle şerbet ikramında bulunuyor ve Darıcalılarla ramazanın bereketini paylaşıyor.
HACİVAT-KARAGÖZ ÇOCUKLARI EĞLENDİRİYOR
Eski ramazanları yeni nesillere aktarmak için çocukları da unutmayan Darıca Belediyesi, çocuklar için de özel programlar düzenliyor. Camilerde teravih namazı sonrası geleneksel orta oyunlarından Hacivat-Karagöz oyununu sahneleyen Darıca Belediyesi, çocukların unutulmaz ve eğlenceli bir ramazan geçirmesini sağlıyor. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, yaptığı açıklamada on bir ayın sultanı olan Ramazan’ın Darıca’da maneviyatına uygun bir şekilde yaşanması için eski ramazan geleneklerini yaşatmak istediklerini söyledi.