Hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği geniş kesiler yapmadan, birkaç ayrı noktadan küçük kesiklerle giriş yapılarak kamera yardımı ile yapılan laporoskopik ameliyatların 100.’sünü başarı ile gerçekleştirildi.
Kadınlarda en sık görülen kanser türü rahim ve rahim ağzı kanserleridir, bu kanser türlerinin geleneksel olarak açık cerrahi yöntemlerle tedavisi yapılmaktadır. Karın üzerine yapılan büyük bir kesi ile bu ameliyatlar gerçekleştirilmektedir. Bu yüzden ameliyat süresi ve hastanın operasyon sonrası normal hayata dönüşü uzun sürmekte, kesi yerlerinde enfeksiyon ve kanama ihtimali olmaktadır.
Dünyada ve Türkiyede az sayıdaki merkezde son 15-20 yıldır kadın doğum kanser ameliyatları laparoskopik (kapalı) yöntemle gerçekleştirilmektedir. Laparoskopik ameliyatlarda karına büyük bir kesi uygulanmadığı için hastaların iyileşmesi çok hızlı olmakta, yaşam kalitesi yükselmekte ve estetik olarak da açık ameliyattan daha üstün olmaktadır.
Hastanede yapılan başarılı ameliyatlar ile ilgili bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Ahmet Kale “Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ile ilgili kanser ameliyatları 2011’den beri laparoskopik (kapalı) olarak Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilmektedir. Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Op.Dr.Senol Ergüney ve Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimimiz Doç.Dr.Mustafa Güneş’in katkıları ve hastanemize verdiği destekle şu an Laparoskopik (kapalı) kanser ameliyatlarının 100’üncüsünü gerçekleştirdik ve kliniğimiz Türkiye’de bu tür kanser ameliyatlarının gerçekleştirildiği az sayıda kliniklerden biri durumunda. Biz Kadın Doğum Kliniği olarak Bölge Halkına hizmet etmek için hazırız” diye konuştu.
Laparoskopik yöntem ile ameliyatı gerçekleşen bir hasta "Bana ilk olarak ameliyat olmam gerektiği söylendiğinde tedirgin oldum, ancak ameliyatımın laparoskopik yöntemle olacağı, hastanede yatış süremin çok daha kısa olacağı, ameliyat sonrası açık ameliyata göre çok daha az ağrımın olacağı, enfeksiyon, yara açılması ve fıtık gibi komplikasyonlarımın olmayacağını öğrendiğimde çok mutlu oldum ve ameliyat sonrası kısa sürede sağlığıma kavuştum" diye konuşarak duygularını ifade etti.
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici/Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Kliniğine, Kocaeli’ den ve Kocaeli dışındaki çevre illerden, özellikle Düzce, Bolu, Zonguldak, Yalova, Bursa’dan laparoskopik (kapalı) kanser ameliyatı olmak için hastaların geldiğini ve hastane olarak alt yapı ve fiziki koşullarının bu tür kapalı ameliyatların daha fazlasını yapmak için yeterli olduğunu söyleyerek başarılı ameliyatlar sebebi ile tüm ekibe teşekkürlerini iletti.