Kocaeli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, 3 aylık periyotlarla düzenlediği meclis toplantısının ikincisini gerçekleştirdi. Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube binasında gerçekleştirilen meclis toplantısına işçilerin yanı sıra iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi, avukat ve gazeteciler de katıldı. Meclis toplantısına ‘2017 Yılı iş Cinayetleri Raporu’nun sunumuyla başlandı. Sunumu Kocaeli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi Koordinasyonundan Selçuk Karstarlı yaptı. İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi verilerine göre 2017 yılında en az 2006 emekçinin iş cinayetleri sonucu yaşamını yitirdiğini aktartarak sözlerine başlayan Karstarlı, 2017 yılında Kocaeli’de 71 emekçinin iş cinayetine kurban gittiğini aktardı.
İŞ CİNAYETİNDE GEBZE BİRİNCİ SIRADA
En fazla iş cinayetinin yaşandığı iller arasında Kocaeli’nin 6. sırada olduğunu vurgulayan Karstarlı, “2016 yılında ise en çok ölümün yaşandığı ikinci il idi Kocaeli. 2016’da 89 işçi hayatını kaybetmişti. İlimiz 2017 yılında iş cinayetleri bakımından, ölen kişi sayısı dikkate alındığında ülke genelinde 6. sırada gelmekle fakat sigortalı sayısına göre 2. nüfusa oranla da 3. sırada” dedi. Kocaeli’de 2017 yılında en fazla iş cinayetinin 17 işçi ölümü ile Gebze ilçesinde gerçekleştiğini belirten Karstarlı, Gebze’yi İzmit, Darıca ve Kartepe ilçelerinin takip ettiğini ifade etti.
ÖLÜMLER ÜLKE ORTALAMASINDAN İKİ KAT FAZLA
İnşaat iş kolunda hem ülke genelinde hem de Kocaeli’de en fazla işçinin hayatını kaybettiğini ifade eden Karstarlı “Kocaeli’de metal iş kolundaki ölümler ülke ortalamasının 2 katından fazla. Verilere göre Kocaeli’de en fazla ölüm, ezilme ve göçük sebebi ile olmuştur. Kalp krizi ve beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybedenlerin oranı ülke genelinde yüzde 9 iken Kocaeli’de bu oran yüzde 15 olarak gerçekleşmiştir. Bu oran geçtiğimiz yıl ülke genelinde yüzde 11 Kocaeli’de ise yüzde 17 idi” dedi. Kocaeli’de ölen 71 işçiden 1’inin kadın olduğunu vurgulayan Karstarlı, “71 işçiden 3'ünün yaşı 18 yaşın altında, 6 işçi ise göçmen” dedi. Karstarlı’nın sunumunun ardından meclis toplantısı; şehre Meslek Hastalığı Hastanesi kurulması için çalışma önerileri, 3 Mart İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü ve Çalışma Grubu önerisi gündemli gerçekleştirildi. Ayrıca bu toplantıda Kocaeli İSİG Meclisi'nin çalışma ve karar alma ilkeleri de oylamaya sunuldu, karar altına alındı.
- Vali Aktaş’ın Katılımlarıyla TSE Sektör Buluşmaları Toplantısı Gebze’de YapıldıBaşkan Çiftçi, kent meydanındaki çalışmaları incelediSağlık deposu zerdeçalın ana maddesi kurkumin’in 5 bilimsel faydası!“Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi?” Adana’da sahnelenecekDarıca Kitap Fuarı dördüncü kez kitapseverlerle buluştuDilovası’nda Doğalgaza Geçişe Dev DestekTOKİ Gebze, Çayırova ve Dilovası’nda arsa satacakViaport Marina ve Gebze Gazeteciler Cemiyeti Arasında indirim anlaşması2035’te her dört kişiden biri obez olabilirKocaeli’den 4 sporcu milli takıma vize aldı
- Bir Ayet
- Bir Hadis
- Namaz Vakitleri
- Hava Durumu
- BIST: 9423.62 0.45
- Altın: 3927.24 0.08
- Dolar: 38.0122 0.01
- Euro: 43.0368 -0.06
En fazla iş cinayeti Gebze'de yaşanmış!
3 aylık periyotlarla düzenlediği meclis toplantısının ikincisini gerçekleştiren Kocaeli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, 2017 yılında en fazla iş cinayetinin Gebze'de yaşandığını açıkladı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler



Güncel Haberler
1/19
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi miting!
Padişahların sırları
Seka Kağıt Müzesi
Türk'ün İngilizceyle İmtihanı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim
Haber Scripti: CM Bilişim