Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından hakkında dava açılan, "Gebze Adliyesi imamı" olduğu ileri sürülen tutuklu sanık Dursun Çalışkan'ın yargılanmasına başlandı.
Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Dursun Çalışkan ve avukatları katıldı.
Çalışkan, savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.
Mahkeme Başkanı Yılmaz Boyraz'ın, evinde bulunan 1 doları sorması üzerine sanık Çalışkan, oğlunun fotoğraf albümünde bulunan doların bir düğünden hatıra olarak sakladığı öne sürdü.
Çalışkan, dükkanında bulunan Fetullah Gülen'le ilgili ifadeler içeren mektup suretinin bulunmasına ilişkin, şunları kaydetti:
"2011'de, Darıca Asil isminde bir kişi dükkanıma geldi. Onu tanırım, günlük mevzulardan konuştuk. Kendisine, 'Fetullah Gülen Türkiye'ye dönsün ve kamuoyunu rahatlatsın' dedim. O da bana, Gülen'in 40. hocayı övücü Gülen'in imzası olduğunu düşündüğüm mektubun fotokopisini verdi. Ben de okuyup, masaya koydum. Dükkandan ayrıldım. Geri döndüğümde çalışanım muhtemelen o mektubu SGK evraklarının bulunduğu dosyaya koymuş. Mektuba saygı duysam daha iyi bir yerde saklardım."
"Yargı mensuplarının gezi biletini ben aldım"
Yargı mensuplarını Makedonya'ya geziye götürdüğü iddiasını kabul etmeyen Çalışkan, kendisini şöyle savundu:
"O dönem 3 yargı mensubu iş yerime ziyaretime geldi. 'Balkanlara ziyarete gideceğiz' dediler. Masada konuşurken öyle bir gelişme oldu ve kredi kartımla biletlerini ben aldım. Onlar sonra bana ödediler. Ben de geziye gidecektim ama işim çıktığı için gidemedim. Kızım Ayşegül 2013'te Gebze Adliyesi'nde işe girdi. Ben yargı mensuplarını etkilemedim. Katiplik sınavını kendi başarısıyla kazandı. Gebze Adliyesi imamı olmam söz konusu değildir. İş yerim adliyeye yakındır. Mobilya işi yapıyorum ve mobilya bilir kişisiyim. Gebze Adliyesi'yle ilişkim bu mahiyettedir."
Sanık avukatlarından Yüksel Genç de müvekkilinin, Gebze Adliyesinde girdiği sınavda kızını kayırdığı iddiasının doğru olmadığını ileri sürdü.
Genç, kaçma ve delilleri karartma şüphesi olmadığını savunarak, müvekkilin tahliyesini talep etti.
Mahkeme heyeti, sanıkla ilgili dijital verilerin yeniden istenmesine, tanıkların dinlenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
- Gebze'de tapu sevinci! Binlerce hak sahibi tapusuna kavuştuİşçilere çifte bayram! Net maaş 73 bin 362 lira olduAnahtar Parti İl Başkanından Kentsel Dönüşümde 12 Maddelik Çözüm PaketiBüyükşehir’den gençlere tam destekBel ve kalçada sabah tutukluğu varsa dikkat!KOSKEM deniz sezonunu 15 Haziran’da açıyorPolisan Kansai Güle Güle Kullan Kampanyasıyla Ödül AldıÇayırova Belediyesi, yarı finale yükseldiPolisan Holding ‘SÜT-D Düşük Karbon Kahramanı’ seçildiVali Aktaş, Darıca Hükümet Konağı ve Darıca Belediye Binası İnşaatlarını inceledi
- Bir Ayet
- Bir Hadis
- Namaz Vakitleri
- Hava Durumu
- BIST: 9167.58 0.98
- Altın: 4016.841 0.02
- Dolar: 38.5383 0.00
- Euro: 43.6193 0.00
Gebze Adliye İmamı hakim karşısında!
"Gebze Adliyesi imamı" olduğu ileri sürülen tutuklu sanık Dursun Çalışkan'ın yargılanmasına başlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




Güncel Haberler
1/19
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi miting!
Padişahların sırları
Seka Kağıt Müzesi
Türk'ün İngilizceyle İmtihanı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim
Haber Scripti: CM Bilişim