• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:29Güneş 05:29Öğle 13:13İkindi 17:13Akşam 20:47Yatsı 22:37
    • 27°C Kocaeli
    • 27°C İstanbul
    • 30°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 10343.31 -2.86
  • Altın: 2444.548 -0.24
  • Dolar: 32.6439 -0.63
  • Euro: 35.0637 -0.16

Gebze'de tapu eylemi

Gebze Hürriyet ve Yavuz Selim Mahalleleri Güzelleştirme Kültür Dernekleri Dayanışma Platformu, dün Gebze 15 Temmuz Şehitler Kent Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenleyerek haklarının verilmesini istedi.
Gebze'de tapu eylemi

Meclis toplantısı öncesinde Kent Meydanı’nda buluşan mahalleliler bir basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdiler. Mahalleliler adına açıklamayı Nazan Yeter yaptı. Yerinde iyileştirme ve ıslah çalışmalarının yapılmasını isteyen vatandaşlar tepkilerini şöyle dile getirdi; “Kentimize ve mahallelerimize yönelik saldırı ve düzenlemelerin daha fazla kâr elde etmekten başka bir amaca yönelik olmadığını biliyoruz. Bu nedenle mahallemizi ve sokağımızı yaşanabilir kılacak tek anlayışın mahallelerimizde yaşayanların karar mekanizmalarına katıldığı, sosyal, kültürel ve ekonomik koşulları temel alan  ‘yerinde iyileştirme ve ıslahtan’ geçmektedir. Bize rağmen, bizim irademizin olmadığı, onayımızın alınmadığı, vatandaş olarak haklarımızı teslim etmeyen hiçbir projeyi onaylamıyoruz, geleceğimiz hakkında alacağınız kararları da tanımayacağız. 2014 yılı yerel seçimlerinden 1 ay sonra tapu sözü verildi ancak bir türlü çekmece açılmadı ve halen tapular hak sahiplerine verilmedi. Yetmedi 2018 yılı başlarında adeta bizlerle dalga geçercesine “Tapu sorunu tarih oldu, tapu sorununu çözdük” diye broşür basılıp mahallelerde dağıtıldı. Mahalle halkı olarak kent meydanlarında, mahallemizde eylemler yapıp itirazlarımızı, taleplerimizi dile getirdik ve sesimizi duyurmaya çalıştık. 30 yıldan fazla süredir, bu iki mahallede ikamet eden ve devletimiz tarafından da hak sahibi olarak kabul edilen mahalle halkı olarak, bizi, rantçı, işgalci ve müşteri gören anlayışı kabul etmediğimizi, etmeyeceğimizi, artık seçimlere malzeme olmak istemediğimizi ve rant planlarından vazgeçilmesini istedik.

“İSGALCİ VE MÜŞTERİ DEĞİLİZ”
Şu hususu çok açık olarak ifade etmekte yarar vardır. Kentsel dönüşüm kararı alınıp planları askıya çıkarılmış olan, Hürriyet ve Yavuz Selim Mahalleleri vatandaşlarınca yapı kayıt belgesine müracaatı zorunlu ve gerekli değildir. Müracaat edenler tapu verileceği, müracaat etmeyenlere ise verilmeyeceğini söyleyerek, bizleri tehdit etmiştir. Yoksul ve zor ayakta duran bizleri açıkça kanuna aykırı yola başvurmamızı istemiştir. İki yıldır, mahallemize yönelik sorunun çözümü için CHP meclis grubu tarafından erilen önergeleri her defasında reddettiren belediye başkanı nasıl olur da alelacele satış kararını gündeme aldırır? Bu 16 vatandaşımızın iyi niyetle mağduriyetin giderilmesi için müracaat ettiğini düşünüyoruz. Ancak, düşünün ki, bir mal alacaksınız, satılan malın hacmini, ağırlığını, biçimini, adedini ve en önemlisi fiyatını bilmiyorsunuz. Böyle bir alım satıma girer misiniz? Böyle bir satım olabilir mi? Kaldı ki bizler hak sahibi olup, işgalci veya müşteri hiç değiliz.

“BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ”
Hak verilmez alınır düsturu ile tırnaklarımızla kazandığımızı, geçmişimizi ve çocuklarımızın geleceğini, birlik, dayanışma ve yardımlaşma ile komşularımıza da sahip çıkarak kirli rant projelerinize kurban etmeyeceğiz.  Bizleri rantçı, işgalci ve müşteri gibi gören anlayışı kabul etmiyor reddediyoruz! Bizler müşteri değil, hak sahibiyiz! Yaşadığımız alanlardan sürgün edilmek istemiyoruz! Rantsal dönüşüme değil, hep birlikte geçmiş ve geleceğimize sahip çıkıyoruz! Hepimiz, çok acılar çektik, çok badireler atlattık. Bundan sonra da haklı tapu mücadelemizde bedeli her ne ise bedelini ödemeye de hazırız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim