• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:11Güneş 06:38Öğle 13:04İkindi 16:35Akşam 19:21Yatsı 20:42
    • 21°C Kocaeli
    • 24°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 9685.49 1.73
  • Altın: 2813.908 0.06
  • Dolar: 33.8863 -0.05
  • Euro: 37.5669 0.07

GTO başkan yardımcılığı seçimi Eylül'e kaldı

Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısında konuşan GTO Başkanı Abdurrahman Aslantaş, “Dilovası’nda hizmet verdiğimiz ve Darıca’da yakın zamanda hizmete girecek” dedi.
GTO başkan yardımcılığı seçimi Eylül'e kaldı

Gebze Ticaret Odası Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısında konuşan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, “Dilovası’nda hizmet verdiğimiz ve Darıca’da yakın zamanda hizmete girecek olan Sosyal Etki Merkezimizi Gebze ile Çayırova’da da kurmak gibi planlarımız var” dedi. 

SEÇİM BİR SONRAKİ AYA ERTELENDİ
Gebze Ticaret Odası Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Gebze Ticaret Odası Meclis Salonunda dün gerçekleştirildi. Toplantı öncesi yapılması beklenen Meclis Başkan YArdımcılığı seçimi bir sonraki aya ertelendiği duyuruldu.  

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, son bir ayda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

Aslantaş, “Odamızın bir önceki dönem başkanı ve Kocaeli Milletvekilimiz Nail Çiler’in vefat eden babasına Allah’tan rahmet, Nail Bey ve ailesine baş sağlığı diliyorum” diyerek konuşmasına başladı. Başkan Aslantaş konuşmasına şu ifadelerle devam etti: “Odamıza KOSGEB’in şubesini açtırdık. Amacımız üyelerimizin kafasındaki soru işaretlerini gidermekti. İlk iş geliştirme desteği jüri değerlendirme toplantımızı da gerçekleştirdik. 
2-304.jpg 
“ALLAH BİR DAHA AYNI ACILARI YAŞATMASIN”
Bu ay deprem ayı olarak tarihe kazındı. Bu anlamda Marmara Depremi’nin yıldönümünde oda olarak ilkleri gerçekleştirmek adına bu sene bir program gerçekleştirdik. Gebze Ticaret Odası bu işe öncü olurken, paydaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Programda Naci hocamız bir ilki gerçekleştirdi. Naci hocamız ilk kez bir alan toplantısına katıldı. Bizim bu tür değerlerimizi inşalarımızla buluşturmamız gerekiyor. Gebze’mize hafıza kazınan merhum Alaeddin Kurt’u da mezarı başında andık. Depremde yitirdiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için önlemlerimizi yarın deprem olacakmış gibi almalıyız. 
 
“DARICA SOSYAL ETKİ MERKEZİ KISA SÜRE SONRA AÇILACAK”
Bölgemizin önemli OSB’lerinden olan Dilovası Organize Sanayi Bölgesi’nin yeni hizmet binası temel atma törenine katıldık. Darıca’da kısa bir süre sonra Sosyal Etki Merkezimizi hayata geçireceğiz. Daha önce Dilovası’nda gerçekleştirdiğimiz bu hizmeti Darıca’da da yapacağız. Burada en önemli konu gıda israfını önlemek. Sosyal Etki Merkezimizin bazı ihtiyaçlarını biz giderdik, geri kalan ihtiyaçlarını ise Darıca Belediye Başkanı Muzaffer bıyık ve paydaşlarımız karşılayacak. Bu hizmeti Gebze ve Çayırova’ya da kurmak gibi planlarımız var. TOBB Başkanımız ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. Başkanımız ile Kocaeli Valimizi ziyaret ettik. 
“ÜYE SAYIMIZ 25 BİN 493’E ULAŞTI”
Enflasyon muhasebesi, bu politika biraz sıkıntılı bir durumdaydı. Üyelerimizin, işletmelerimizin fazladan vergi yüküne karşı bir endişeleri vardı. Bu konuyu TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ile paylaştık. Sayın başkanımız ‘Yeniden düzenleniyor, bazı endişeleriniz giderilecek’ dedi. İndirim anlaşmalarımız da devam ediyor. Kurum ve kuruluşlarla gerçekleştirdiğimiz indirim anlaşmaları ile siz değerli üyelerimiz hizmetlerden indirimli faydalanacaksınız. Yılbaşından bu yana firma sayımız bin 509, kayıt silme 557 oldu. 8 ay içinde üye sayımız 25 bin 493’e ulaştı. Odamıza kayıtlı olan yabancı sermayeli firmalarımıza yüzde 100 yabacı sermayeli bir dış ticaret firması daha eklendi. Global firmalarımızın mal ve hizmet alımlarını bölgemizden yapmalarını istiyoruz. Bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 
“SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR”
Ay içerisinde gerçekleşen destek komite toplantılarımıza da katılmaya devam ediyorum. 12. Meslek ve 24. Meslek komite üyelerimize teşekkür ediyorum. Üyelerimizle yaptığımız görüşmelerde bizlere ilettikleri konular var. Onları not alarak, rapor haline getirip etkin bakanlara ulaştırıyoruz. Bütün bunları gerçekleştirirken sosyal sorumluluk projelerimiz de devam ediyor. Bu ay hepimizi gururlandıran zaferle dolu bir ay. Sakarya Meydan Muharebesi’nin 103.yıl dönümü, Malazgirt Zaferimizin yıl dönümü ve 30 Ağustos’un yıl dönümü. Bu vesile ile vatanımız uğruna canını hiç düşünmeden veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” Başkan Aslantaş son olarak üyelerine ufak bir tavsiye verdi. Aslantaş, “2025’i nasıl görmek istiyoruz diyorsak, mal talebi, sipariş talebi, üretim ve tüketim taleplerini takip etmenizi öneririm. Borçlarımızı ve yatırımlarımızı ona göre yapmalıyız” dedi. Aslantaş’ın konuşmasının ardından Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu, geçen ayki toplantı zabıtları oylamaya sundu. Zabıtlar, oy birliği ile kabul edildi. Temmuz ayı bütçe ile mukayeseli gelir gider raporları da oylamaya sunularak oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Hacı Ali Mantar da ‘Günümüzde Üniversitelerin Teknoloji ve Sanayideki Değişen Rolü’ hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

4-185.jpg
“GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HER ZAMAN İLK 3’TE OLMUŞTUR”

Mantar konuşmasında şunları söyledi: “1992 yılında rahmetli Turgut Özal tarafından bir misyon ile kurulmuş. O günkü devlet büyüklerimizin de ne kadar vizyoner olduklarını görebiliyoruz. Üniversitelerdeki oluşturulan üretilen, bilginin sanayiye transfer dünyanın genelinde yavaştır, Türkiye’de ise daha da yavaştır Türkiye’de o günkü şartlarda daha hızlı olması gerekiyor. Özal’ın vizyonu sayesinde Türkiye’de 2 tane enstitü kuruluyor. Biri Gebze Teknik Üniversitesi diğeri de İzmir Teknik Üniversitesi. Bunlar tamamen yeniden kuruluyor. Bu iki enstitünün misyonu, üniversiteden üretilen bilginin sanayiye transferi. Bizde önce AR-GE gelir, sonra eğitim gelir. O günden bugüne bu misyon devam ediyor. Biz sadece yüksek lisans ve doktora eğitimi ile başladık. Türkiye’de lisans öğrencisinin de olması da gerekiyor. 2000’li yıllardan itibaren lisans eğitimleri de vermeye başladık. 2014 yılında Gebze Teknik Üniversitesi olarak adımızı değiştirdik. Ama vizyonumuzda bir değişiklik olmadı. O günden bugüne GTÜ, ilk 3’te olmuştur. GTÜ’nün kuruluşunda çok az kişi ile başlamıştır. Yine devletimizin strateji ile aldığı asistanların neredeyse tamamını yurtdışına gönderiyor. 
“TOPLUMSAL KATKI PROJELERİNİN ÜZERİNDE DÜŞÜYORUZ”
Tüm dünyada üniversitelerin 3 ana faaliyet alanı vardır; eğitim, araştırma ve toplumsal katkı. Türkiye’de biz eğitimde oldukça iyiyiz. Ben Amerika’da da 10 yıl kaldım. Orada da araştırma yaptık, eğitim de verdik. Türkiye’deki eğitimin, Amerika’daki eğitimden çok bir farkı yok. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden aldığım lisans dersi ile Amerika’daki yüksek lisans dersimden muaf oldum. Bizim toplumsal katkı projelerimizde üniversitelerimiz daha eksik. Olması gereken yerde değil ama son yıllarda toplumsal katkı ile ilgili projelerde de ciddi bir mesafe aldık ve biz GTÜ’de de bunun üzerine gittik. GTÜ, buradaki en öncü üniversitelerden birisi. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde ders vermek için hocalara olan ihtiyaç yüzde 20’lere kadar düşecek. Biz bazı dersleri Amerika’daki bir hocadan alabiliyoruz. Eğitimde artık bina dışına değil, ülke dışına da çıktık. Biz şu anda buna hazırlanıyoruz. Önümüzdeki yıllarda öğrencilerin bir kısmı okula gitmeden ya da bugün harcadığı zamanın yarısını harcayarak eğitimlerine devam edecek. Öğrencilerimiz artık uluslararası öğrenci olmak zorunda. Bunu da biz okulda öğretiyoruz. Yeni nesil öğrenmede buna yönelik olacak. Dünyadaki değişime ayak uydurmak zorundayız. Üniversite- sanayi iş birliği çok önemli. Müşterisi olmayan Ar-Ge de kayıptır. Bizim geliştirdiğimiz her projenin ve her tekniğin nasıl transfer edileceğinin düşünmemiz gerekiyor. Teknolojiyi transfer hızımız 30 yıl öncesi gibi olursa hiçbir yere varamayız. Teknoparklarımızın sermaye bulması, birleşmesi ve ticarileşmesi gerekiyor.” 
REKTÖR MANTAR SORULARI CEVAPLADI
Rektör Mantar konuşmasının ardından soruları cevapladı. Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, “Kendi kendilerine öğrenme açıklama mümkün müdür? Türev- integrali bir öğrenci- kişi kendisi öğrenebilir mi” diye sordu. Rektör Mantar, “Biz kendi kendine öğrenme derken, öğretmenden hiçbir şey kalmayacak diye bir şey yok. Türev-integral için eskiden sınıfa gitmek zorunda idim. Şimdi, öğrenci dünyanın en iyi hocasından türev-integrali oturduğu yerden öğreniyor. Birisi tamamen diğerinin yerini almıyor. Okulun yerini tamamen almaz fakat bilgiye erişim çok daha hızlı oluyor. Ortaya çıkan teknolojiyi öğrenmem lazım. Okulda öğrendiğiniz bilgi kesinlikle kullanışsız değil ancak üstüne çok hızlı bilgi gelişiyor. Buna adapte olmamız gerekiyor. Hayat boyu öğrenmede kastımız da bu aslında” dedi. Mantar, üyelerden gelen soruları da yanıtladı. 

6-064.jpg
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim