• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:51Güneş 07:15Öğle 12:54İkindi 15:52Akşam 18:22Yatsı 19:42
    • 14°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 8659.43 -1.53
  • Altın: 3003.551 0.31
  • Dolar: 34.2563 -0.60
  • Euro: 37.2079 -0.17

‘Hayal satmıyoruz, iş yapıyoruz’

Büyükşehir'in destek verdiği Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi'nin dikim şenliği programında konuşan Tahir Büyükakın,” Adım adım projenin başını da biliyoruz, sonunu da biliyoruz. Hayal satmıyoruz. Boş konuşmuyoruz ve sadece iş yapıyoruz” dedi
‘Hayal satmıyoruz, iş yapıyoruz’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra'nın tarımsal kalkınmasına destek sağlamak amacıyla TÜBİTAK MAM iş birliği ile geliştirilen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi kapsamında 2 milyon biberiye fidesi toprakla buluşmaya başladı.  Kandıra ekonomisine 80 milyon liralık girdi sağlanması hedeflenen projenin dikim şenliği Kandıra’ nın Duracalı Köyün’ nde gerçekleştirildi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın,  Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turhan , Gölcük Belediye Başkanı Ali Sezer Yıldırım, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer  Katırcıoğlu ile İlyas Şeker, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü,   İlyas Şeker, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, KOTO Başkanı Necmit Bulut, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Hasan Aslan, İl Emniyet Müdürü  Veysel Tipioğlu ve çok sayıda çiftçi katıldı.

 

ÖNCÜ PROJELER YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Programın açılış konuşmasını yapan  Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, “ Öncelikle çiftçilerimize destek verdiği için Büyükşehir Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Türkiye’ de öncü projeler yapmaya devam edeceğiz. Kandıra tabi ki turizm adıyla adlandırılıyor. Ancak bu proje ile birlikte tarzım turizmi ile söz ettirmeyi inanıyoruz.  Tekrar böyle bir projeye destek veren ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi

 

HAYAL SATMIYORUZ,  BOŞ KONUŞMUYORUZ

Ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın,” Herkese sütü bedava vereceğim demek ile  olmaz bu işler. 10 tane  ineği bedava vereceğim ile   hayal satmıyoruz biz. Önce oturup çalışacaksınız. Hayal satmayacaksınız. Hayal tüccarı olmuş bunların hepsi.  Tarım ve hayvancılık nostaljileri hepimizin gündemini meşgul ediyor. Biz bu tohumları tarlaya dikeceğiz. Emek var ve bu emeğin karşılığı da var. Adım adım projenin başını da biliyoruz, sonunu da biliyoruz. Hayal satmıyoruz. Boş konuşmuyoruz ve sadece iş yapıyoruz. Kim ne konuşursa konuşsun, kim hangi hayalleri satarsa satsın biz iş yapmaya devam edeceğiz. Bizim işimiz hizmet üretmektir “ dedi

 

 

2MİLYON 400 BİN FİDAN

 

Bundan gıda takviyesi gerekli ilaçların üretimi olan kısımları konuştuk ve bunları imzaladık. ARkasında gerçekten iyi bir bilimsel birikim var. Bugün 2 milyon 400 bin adet biberiyenin ekim sürecini başlatıyoruz. 2 milyon 400 binini bugün ekmeyeceğiz. Çünkü bin dönüm arazinin üstüne dikilecek. 2 seka park kaadar bir alan çünkü. Bunun tüm desteğini fidesini büyükşehir beşlediyesi olarak biz temin ettik. Çünkü bunların her birinin teknik bir hesabı var. Uzman arkadaşlarımız bunların çalışmasını gerçekleştirdi.

 

“EKOTURİZME DÖNÜŞMESİNİ İSTİYORUZ”

Organik tarım ve ata tohumları konusunda da Kocaeli öncü olacak. Kırsal kesime geri dönüşün yeni moıdellerinde bir tanesi de şu. Tarım ile turizmi birleştiren bir proje düşünüyoruz. İnsanlar gelsin burada kalsın sabah kalksınlar, çocuk orada tavuklardan yumurtayı alsın, organik kahvaltısını yapsın istiyoruz. Aynı zamanda bunun ekoturizme dönüşmesini istiyoruz. Arkasında da hem hukuksal hem de ekonomik projeyi yönetmesi için güçlü bir ekip oluşturduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim