AK Parti tarafından hazırlanan,"Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi" alınmasını hedeeyen ve bazı vergi kanunlarında değişiklik içeren kanun teklini TBMM Başkanlığına sunulmuştu. Kanun tekliyle "Değerli Konut Vergisi" isminde yeni bir vergi ihdas edileceğini açıklanmıştı. Kanun yasalaşırsa, konutunun değeri 5 milyon ile 7,5 milyon lira arasında olanlar yıllık binde 3 oranında, 7,5 milyon ile 10 milyon lira arasında olanlar binde 6 oranında, 10 milyon lira üzerinde olanlar yıllık yüzde 1 oranında Değerli Konut Vergisi verecek. Gayrimenkul veri analizi platformu Endeksa'nın değerli konutlara ilişkin araştırmasına göre, söz konusu vergiden 150 bine yakın mülk sahibi etkilenmesi bekleniyor. Değeri 5 milyon lira ve daha yüksek olan konut sayısı ülke genelinde 35 ilde 147 bin 256 adedi buluyor. Kocaeli’de ise değeri 5 milyon lira ve daha yüksek olan konut sayısının 495 olduğu açıklandı.
- Başkan Büyükgöz’ün 23 Nisan Mesajı‘Çocuklarımız Geleceğimizin Teminatıdır’Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!Kartepe Teleferik’te bayrama özel yüzde 50 indirimNesilden nesile miras bu sevgiKO-MEK’te 23 Nisan coşkusu renkli şapkalara yansıdıKalbin Yakıtı 12 Süper GıdaKarın Germe Cerrahisinde 5 Önemli Uyarı!Büyük kutlamanın görünmez kahramanlarıDarıca'da özel mülkte uyuşturucu ele geçirildi!
- Bir Ayet
- Bir Hadis
- Namaz Vakitleri
- Hava Durumu
- BIST: 9312.13 -0.10
- Altın: 4108.69 -1.12
- Dolar: 38.2792 0.04
- Euro: 43.5223 -0.29
O vergi, Kocaeli’de yüzlerce evi etkileyecek!
Değeri 5 milyon lira ve daha yüksek olan konutlardan alınması planlanan Değerli Konut Vergisi, Kocaeli’de yüzlerce evi etkileyecek

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




Güncel Haberler
1/19
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi miting!
Padişahların sırları
Seka Kağıt Müzesi
Türk'ün İngilizceyle İmtihanı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim
Haber Scripti: CM Bilişim