• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 06:50Güneş 08:20Öğle 13:18İkindi 15:45Akşam 18:07Yatsı 19:32
    • 6°C Kocaeli
    • 7°C İstanbul
    • 6°C Ankara
    • 8°C Rize
  • BIST: 9715.86 0.00
  • Altın: 3053.616 0.12
  • Dolar: 35.5016 0.08
  • Euro: 36.5821 0.04

Samsun’da Şiddete Uğrayan 58 Erkek Devletten Yardım İstedi

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun’da Şiddet Önleme Merkezi’ne 58 erkeğin başvurduğunu açıkladı.
Samsun’da Şiddete Uğrayan 58 Erkek Devletten Yardım İstedi

- Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun’da Şiddet Önleme Merkezi’ne 58 erkeğin başvurduğunu açıkladı.

Samsun Soroptimist Kulübü'nün Türkiye genelinde kabul edilen 20 projeden biri olan "Şiddetsiz Toplum Hakkımızdır" isimli projenin Büyük Otel’de tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Baro Başkanı Avukat Necat Anıl, Samsun Soroptimist Kulübü Derneği Başkanı Perizat Yeşildal, Proje Koordinatörü Avukat İncilay Toraman ve kadın sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Etkinlikte ilk olarak saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Tanıtım toplantısında konuşan Vali Aksoy, “Samsun’da Türkiye'nin önemli sorunlarından biri olan şiddet konusunda bir projenin tanıtım toplantısında beraberiz. Şiddet kabul edilebilir değildir ve kimin tarafından ve hangi gerekçe ile yapılırsa yapılsın bunun izahı mümkün değildir. Bu bakımından şiddetin önlenmesi ve ortadan kaldırılması konusunda herkese önemli görevler ve sorumluluklar düşüyor. Sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurumlarına meslek odalarına en önemlisi de bireyse olarak hepimize bu konuda önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Bunu yerine getirebilmek bakımında da bilinçlenmek, bilgi sahibi olmak ve bu konuda duyarlı birer vatandaş olabilmek büyük bir önem taşıyor. Bu projede bu anlamda toplumu bilgilendiren, bu konuda hassasiyet gösterecek kesimleri bu konuda daha bilinçli hale getirecek bir proje olarak bunu görüyorum” diye konuştu.

Samsun’da kadına yönelik önemli çalışmalar yaptıkları ifade eden Vali Aksoy, “Samsun, kendi inisiyatifi ile kadın dostu kent olma adına müracaat eden ve bunla ilgili sorumlulukları yerine getirmeye gayret gösteren bir kent. Yerel eşitlik eylem planını kabul eden ve bununla ilgili uygulamaları ortaya koymak için gayret gösteren bir kent. Samsun kadının mevcut durumunu masaya yatıran ve bununla ilgili araştırma raporu hazırlayan bir kent ve bu raporlardan, bu çalışmalardan hareketle kadınımızın sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda daha iyi bir noktaya gelebilmesi bakımından yapılması gerek çalışmaları bütün sivil toplum kuruluşlarımızla, meslek odalarımızla, yerel yönetimlerimizle birlikte ortaya koymaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Samsun’da Şiddet Önleme Merkezi bulunduğunu hatırlatan Vali Aksoy, “Bu, Türkiye’deki ilk 10 merkezden birisidir. 2012 yılı Aralık ayında bu merkezimiz açıldı ve açıldığı günden itibaren 2 bin 736 başvuru aldı. Bu başvurular içerisinde çok az olmakla birlikte 58 de erkek şiddete uğradığını düşünen sayımız mevcut. Bununla ilgili olarak önemli çalışmalarımızı bu merkezimiz aracılığıyla yapıyoruz, yapmaya devam diyoruz” ifadelerini kullandı.

Projenin adı ve unvanının çok önemli olduğunu söyleyen Baro Başkanı Anıl ise, “Şiddetsiz toplum hakkımızdır. Gerçekten insanoğlu bunu en çok hak eden yaratıktır. Toplumun bireyleri arasında bölünmeyi, ayrışmayı, parçalanmayı engellemek, onları toplum bilinci içerisinde birbirlerine saygı ve sevgiyi göstererek yaşamaları, hoşgörülü olmaları çok çok önemlidir. Samsun’da böylesine güzel bir derneğin faaliyet göstermesi bir Samsunlu olarak bizleri mutlu etmektedir. Samsun Barosu olarak kadın hakları hakkında, şiddete maruz kalanlar hakkında ne gerekiyorsa fiilen yapmaktayız” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü İncilay Toraman şöyle konuştu:

“Kadın Yönelik Şiddetle Mücadele Yerel ve Ulusal Sivil Toplum Kuruluşlarının Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında Samsun Soroptimist Kulübü İş ve Meslek Kadınları Derneği tarafından hazırlanan ‘Şiddetsiz toplum hakkımızdır’ projesi Türkiye genelinde kabul edilen 20 projeden biridir. 14 ay sürecektir. Projemiz kapsamında Samsun’da faaliyet gösteren kadın dernekleri ve kendi derneğimizden 20 kadına kadın eğitici eğitimi verilecektir. Atakum’da kadın ve aile danışma merkezi yoktur. Kadınlar şiddet içeren sorunlarında yalnız kalmaktadır. Bu nedenle Atakum Belediyesi’nin tahsis edeceği binada bir Kadın Danışma Merkezi açılacaktır. Atakum Belediyesi proje ortağımızdır. Açılan Kadın Danışma Merkezi’nde bir avukat, bir psikolog ve bir sekreter görevlendirilecektir. Kadın Danışma Merkezi her gün saat 10.00-16.00 arası hizmet verecektir. Kadın danışma merkezimize başvuran kadının kendini rahat ve güvende hissedeceği bir ortam oluşacaktır.”

Samsun Soroptimist Kulübü Derneği Başkanı Perizat Yeşildal ise dernek hakkında bilgi verdi. Tanıtım toplantısı konuşmaların ardından kokteyl ile son buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim