Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından “Servis Elemanı Hijyen Eğitimi” konulu eğitim semineri düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinde çalışan çaycı, odacı, temizlik görevlisi personellerine verilen hijyen eğitimi sonunda yazılı sınav yapıldı. Sınavda başarılı olan personellere sertifika verildi. Dr. Arzu Dalkıran tarafından verilen eğitimde, 2013 yılında yayınlanan 28698 sayılı Hijyen Eğitimi Yönetmeliği anlatıldı. Eğitimde bulaşıcı hastalıklar ve korunma yolarıyla ilgili sunum yapıldı.
BULAŞICI HASTALIKLAR VE KORUNMA YOLLARI
Bulaşıcı hastalıkların özellikle kalabalık çalışılan yerlerde görüldüğün belirten Dr. Dalkıran, hastalıkların genel özelliklerinden ve korunma yollarından bahsetti. El yıkamanın önemini vurgulayan Dalkıran, meyve ve sebzelerin temizlenmesinin önemine de değindi. Dalkıran, hayvandan insana geçen hastalıkların önlenmesi için gıda tüketiminde sütün kaynatılması, etin çiğ tüketilmemesi ve yumurtanın çok pişirilmesi gerektiğini belirtti.
KİŞİSEL HİJYENİN ÖNEMİ
Bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en önemli yolunun el yıkamak olduğunu, kesinlikle su ve sabunla 30 saniye boyunca akan suyun altında elin bekletilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Dalkıran, kişisel eşyaların temizliğinin önemini anlattı. Haftada en az bir kere tırnak bakımı yapılmasının mantar gibi hastalıklardan koruyacağını belirtildi.
BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARI HASTALIKLARA KARŞI KORUNUYOR
Önleyici hizmetler kapsamında Büyükşehir Belediyesi personellerinin düzenli olarak 5 yılda bir tetanoz aşısı ve bulaşıcı hastalıklara karşı aşılanıyor, çalışanlar her yıl düzenli olarak kan testi ve idrar testi gibi testlerden geçiriliyor. Ayrıca sağlık ve hijyen gibi konularda eğitimler düzenleniyor. Düzenlenen seminere katılan personellere eğitimin sonunda yapılan sınav sonucu sertifikalarının verileceği duyuruldu.