Salı, 3 Kasım 2026 03.11.2026
14°C
USD 49,65
EUR 55,60
Altın 6.385
Benzin 80,90
Dizel 100,80

Bursa’da Atatürk için mevlit okutuldu

Bursa'da, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla Atatürk ve silah arkadaşları için mevlit okutuldu, aşure dağıtıldı.

Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Eski Bursalılar Derneği ve BURFAŞ A.Ş’nin organizasyonuyla Ulu Camii’de, Atatürk ve silah arkadaşları için öğle namazından sonra mevlit okutuldu, vatandaşlara aşure ikram edildi.

Eski Bursalılar Derneği Başkanı Hürol Işın, gazetecilere yaptığı açıklamada, ebediyete intikal etmiş kişiler için en güzel şeyin dua etmek olduğunu söyledi.

Işın, ”Biz de bu önemli günde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmak istedik. Bursa ilkler şehri. Böyle bir organizasyon Türkiye’de ilk defa oldu. Destek verenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

1_4878_5.jpg