Çarşamba, 2 Eylül 2026 02.09.2026
16°C
USD 48,28
EUR 55,98
Altın 6.663
Benzin 88,34
Dizel 81,45

Kartepe’de Ramazan ayı sanatla yaşanıyor

Kartepe Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği sanat atölyeleri, vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Başkan Kocaman, tüm Kartepelileri etkinliklere davet etti.

Kartepe’de Ramazan ayı sanatla yaşanıyor

Kartepe Belediyesi’nin Ramazan ayına özel hazırladığı kültür ve sanat etkinlikleri, günün erken saatlerinden itibaren vatandaşların yoğun katılımıyla devam ediyor. Kartepe Belediyesi Sanat Evi, Ramazan’ın bereketini ve huzurunu el sanatlarıyla değerlendirmek isteyen Kartepelilerin ortak buluşma noktası haline geldi.

GÜNDÜZ GELENEKSEL SANAT RÜZGARI

Kartepelilere kapılarını açan Çini Atölyesi, geleneksel motifleri fırçalarla buluşturmak isteyen vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Usta öğreticiler eşliğinde titizlikle çalışan katılımcılar, Ramazan’ın dinginliğini sanatın estetiğiyle birleştirerek vakitlerini verimli değerlendirme imkanı buldu.

MOZAİK LAMBA ATÖLYESİ

Bir diğer yoğun ilgi gören durak ise Mozaik Lamba Atölyesi oldu. Renkli camları sabırla bir araya getiren vatandaşlar kendi eserlerini tasarlarken, Sanat Evi’nde ışıl ışıl bir atmosfer oluştu.

BAŞKAN KOCAMAN’DAN ZİYARET

Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, Sanat Evi’ndeki Mozaik Lamba Atölyesi’ni ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya geldi. Çalışmaları yakından inceleyen ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Kocaman, sanatın birleştirici gücüne vurgu yaptı. Ramazan boyunca Sanat Evi’ndeki atölyelerin hız kesmeden devam edeceğini belirten Başkan Kocaman, tüm Kartepelileri hem atölyelere hem de iftar sonrası etkinliklerine davet etti. “Sanat Evimizde el emeğiyle Ramazan’ın ruhunu yaşatıyoruz. Gündüz sanatla dolan vakitlerimizi, iftardan sonra Kent Meydanı’ndaki Ramazan Çadırı ve Otağ Çadırı’na taşıyoruz. Çeşitli ikramlarımız ve Ramazan eğlencelerimizle bir araya geleceğimiz bu güzel atmosfere tüm halkımızı bekliyoruz.” dedi

KOMŞULUK İLİŞKİLERİ

Atölyelere katılan vatandaşlar, sunulan imkanlardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür sosyal faaliyetlerin komşuluk bağlarını kuvvetlendirdiğini ifade ettiler. Gündüz sanatla ruhunu dinlendiren Kartepeliler, akşamları ise Kent Meydanı’nda kurulan etkinlik alanlarında Ramazan coşkusunu paylaşmaya devam ediyor.

Yorum Bırakın

Milli Hakimiyet sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin