İzmit’in tanınmış simalarından ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi Türk Halk Müziği Koro Şefi Figen Özdil’in babası Sadettin Özdil, hayatını kaybetti. Özdil’in vefat haberi, ailesi ve Batı Trakya camiasında derin üzüntüyle karşılandı.
Merhum Sadettin Özdil’in cenaze programı da netleşti. Özdil’in cenazesi, 22 Şubat 2026 Pazar günü (bugün) öğle namazına müteakip Hayırsevenler Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Cenaze töreninin ardından merhum, Kent Mezarlığı’na defnedilecek.
BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi, yayımladığı mesajla koro şefi Figen Özdil ve ailesinin acısını paylaşırken, merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diledi. Merhumun cenazesine çok sayıda dernek üyesi ve vatandaşın katılması bekleniyor.
