Pazar, 30 Ağustos 2026 30.08.2026
24°C
USD 48,16
EUR 56,09
Altın 6.909
Benzin 85,31
Dizel 77,76

Basra Körfezi’nde ABD’ye Ait İkinci Uçak Düştü!

Basra Körfezi'nde ABD'ye ait ikinci bir savaş uçağı daha düştü. Hürmüz Boğazı yakınlarında düşen A-10 Warthog tipi saldırı uçağının pilotu kurtarıldı.

Basra Körfezi’nde ABD’ye Ait İkinci Uçak Düştü!

Basra Körfezi’nde hareketli saatler yaşanıyor. ABD Hava Kuvvetleri’ne ait iki savaş uçağı üst üste düştü. İran’ın bir F-15E Strike Eagle tipi savaş uçağını hava savunma sistemleriyle düşürdüğünü açıklamasının hemen ardından, Basra Körfezi’nden ikinci bir kaza haberi geldi. ABD’li yetkililer, Hürmüz Boğazı yakınlarında bir A-10 Warthog tipi saldırı uçağının düştüğünü doğruladı.

İKİNCİ KAZA

A-10 uçağının düşüşü, İran üzerinde vurulan F-15E olayıyla neredeyse eş zamanlı olarak gerçekleşti. New York Times’a konuşan ABD’li kaynaklar, A-10 uçağındaki tek pilotun güvenli bir şekilde kurtarıldığını bildirdi. Ancak uçağın düşüş nedeni, operasyonel hassasiyetler gerekçesiyle henüz tam olarak açıklanmadı. Bölgedeki hareketlilik, ABD’nin İran’a yönelik başlattığı “Operation Epic Fury” (Destansı Öfke Operasyonu) kapsamında gerçekleşen en ciddi kayıplardan biri olarak nitelendiriliyor.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Öte yandan, İran üzerinde düşen F-15E uçağındaki iki mürettebattan birinin ABD güçleri tarafından düzenlenen operasyonla kurtarıldığı, diğer personel için ise arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Yorum Bırakın

Milli Hakimiyet sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin