Kocaeli’de Ramazan Bayramı arifesinde vatandaşlar, vefat eden yakınlarını kabirleri başında andı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, arife günü mezarlıklarda ziyaretlerini gerçekleştiren vatandaşlara ücretsiz çiçek dağıttı.
Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz olarak dağıttığı çiçekleri sevdiklerinin mezarlarına dikerek anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.
BİNLERCE ÇİÇEK DAĞITILDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, arife günü dolayısıyla kent genelindeki mezarlıklarda vatandaşların ziyaretlerini huzurlu ve düzenli bir şekilde yapabilmeleri için çeşitli hizmetler sundu. Kent Mezarlığı, Asri Mezarlık ve Bağçeşme Mezarlığı başta olmak üzere birçok mezarlıkta uygulamalar yapıldı. Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekipleri, mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlara binlerce çiçek dağıttı. Vatandaşlar, bu hizmetten dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
ÜCRETSİZ ULAŞIM
Arife günü yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşların mezarlıklara ulaşımı için ücretsiz ulaşım hizmeti verildi. Belirli noktalardan kalkan araçlarla ziyaretler kolaylaştırıldı.
KURAN TİLAVETİ
Mezarlık alanlarında Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Okunan dualarla vatandaşlar, vefat eden yakınlarını andı. Ekipler, arife günü boyunca sahada görev yaparak vatandaşların ihtiyaçlarına anında müdahale etti. Alanların düzeni ve temizliği için çalışmalar sürdürüldü.
Hizmetlerden memnun kalan vatandaşlar, yapılan uygulamaların ziyaretlerini kolaylaştırdığını ifade etti. Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla çalışmalarına devam edecek.
