5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Kocaeli Barosu, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Hukuk camiası, adaletin ve hukukun üstünlüğünün önemini vurguladı.
Kocaeli’de 5 Nisan Avukatlar Günü kutlamaları, geleneksel çelenk sunma töreniyle başladı. Kocaeli Barosu tarafından organize edilen törende, baro yönetimi ve çok sayıda avukat hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Baro Başkanı Av. Caner Karakadılar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.
Tören süresince avukatlar, savunma hakkının ve bağımsız yargının demokrasinin sarsılmaz temelleri olduğu mesajını verdi. Katılımcılar, hukukun evrensel ilkelerine olan bağlılıklarını yineleyerek, toplumun her kesimi için adaletin tesis edilmesinin önemine dikkat çekti.
HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ VURGUSU
Baro Başkanı Av. Caner Karakadılar ve beraberindeki heyet, törenin ardından meslektaşlarının bu anlamlı gününü tebrik etti. Mesleki dayanışmanın yanı sıra hukukun üstünlüğü ve temel değerlere bağlılık vurgusu ön plana çıktı.
Toplumda adaletin sağlanması adına büyük bir özveriyle emek veren tüm avukatların gününün kutlandığı tören, çekilen toplu hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi. Kocaeli Barosu’na kayıtlı hukukçular, görevlerinde başarı temennileriyle programdan ayrıldı.
