Cuma, 18 Eylül 2026 18.09.2026
16°C
USD 48,67
EUR 55,86
Altın 6.804
Benzin 102,06
Dizel 100,70

Hayati İnanç GTÜ’de Şiirle Buluştu

Ünlü hukukçu ve yazar Hayati İnanç, Gebze Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen 'İçimizdeki Şiir' söyleşisinde edebiyatseverlerle bir araya geldi. İnanç, klasik şiirin ruhunu ve aşkın derin manalarını dinleyicilerle paylaştı.

Hayati İnanç GTÜ’de Şiirle Buluştu

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), edebiyat dünyasının tanınmış isimlerinden Hayati İnanç’ı ‘İçimizdeki Şiir’ başlıklı özel bir söyleşide ağırladı. Üniversitenin Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen bu anlamlı etkinlik, klasik şiirin derinliklerine inerek aşkın ve bilginin medeniyetimizdeki yerini yeniden düşündürdü.

Dr. İclal Didem Arvas’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, Fuzûlî’nin ölümsüz ‘Aşk imiş her ne var âlemde / İlim bir kîyl ü kâl imiş ancak’ beyiti üzerinden medeniyetimizin sevgi anlayışı detaylıca ele alındı. İnanç, klasik edebiyatın sadece geçmişe ait bir miras olmadığını, aksine günümüz insanı için de yol gösterici bir rehber niteliği taşıdığını vurguladı.

KLASİK EDEBİYATIN GÜNCEL YORUMU

GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşen programda, kelimelerin gücüne ve hafızanın önemine dikkat çekildi. Yazar, gençlere ‘can veren pervaneler’ misali edebiyata sarılmaları yönünde ilham verici tavsiyelerde bulundu. Etkinlik, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’ın Hayati İnanç’a plaket takdimiyle sona ererken, katılımcılara unutulmaz bir edebi deneyim yaşattığı ifade edildi.

Yorum Bırakın

Milli Hakimiyet sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin