Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Derince’de tamamladığı İmam Zeynel Abidin Cemevi, önemli bir protokolle Cem Vakfı’na devredildi. Bu devir, Alevi-Bektaşi toplumunun inançsal ve kültürel yaşamına katkı sunacak yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.
Devir protokolü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı ile Cem Vakfı Genel Başkanı Ahmet Rasim Tükek arasında imzalandı. Tükek, yaptığı açıklamada, 5 katlı olarak inşa edilen Cemevi’nin Alevi-Bektaşi inanç dünyası için önemli bir kazanım olduğunu belirtti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a destekleri için teşekkürlerini iletti.
Toplumsal Dayanışmaya Vurgu
Cem Vakfı Genel Başkanı Ahmet Rasim Tükek, bu anlamlı adımın Alevi-Bektaşi inanç dünyasının birlik, kardeşlik ve toplumsal dayanışma anlayışına güçlü bir katkı sağlayacağını vurguladı. Ayrıca, Cem Vakfı’nın inanç hizmetleri alanındaki çalışmalarına da destek olacağını ifade etti. Hizmetin hayırlı olmasını dileyen Tükek, emeği geçen başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti. Genel Sekreter Dr. Hayri Baraçlı da kültürel ve dini merkezden oluşan Cemevi’nin Alevi-Bektaşi toplumuna hayırlı olmasını temenni etti.
