Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Kocaeli Film Festivali, ünlü isimleri ağırlamaya devam ediyor. Festival kapsamında kente gelen deneyimli oyuncular Hakan Boyav ve Berkan Şal, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti. Merkezde faaliyet gösteren Podcast Atölyesi’nin konuğu olan oyuncular, kariyer yolculukları ve sektör deneyimlerinin yanı sıra, Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’ne dair derin duygularını da dinleyicilerle paylaştı. Hakan Boyav, merkezden o kadar etkilendi ki, “Bu merkez yüreğime kondu. Gururdan ağlayacaktım” sözleriyle hislerini dile getirdi.
“Burası Muhteşem Bir Yer”
“Podcast Kocaeli” çatısı altında gerçekleşen yayında Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Berkan Şal, merkezin kapsamlı yapısından etkilendiğini belirtti. Şal, “Burası muhteşem bir yer. Fiziksel sağlıktan görsel ve işitsel gelişime kadar her şey düşünülmüş. Hakan abiyle birlikte gezerken gözlerimiz doldu. Daha önce bu kadar kapsamlı ve profesyonel bir alanla karşılaşmamıştık. Eğitmenleriyle, yöneticileriyle ve sunduğu imkanlarla örnek bir merkez oluşturulmuş. Çocuklarla da sohbet ettik, bizi oyunlarına davet ettiler. Mutlaka izlemeye geleceğim” ifadelerini kullandı.
Kocaeli’nin Rolü ve Toplumsal Farkındalık
Engelli bireylerin toplum içinde daha görünür olması gerektiğine dikkat çeken Şal, ailelerin zaman zaman çocuklarını saklama eğiliminde olduğunu düşündüğünü dile getirdi. Oysa Şal’a göre, engelli bireyler saklanması gereken değil, toplumun içinde olması gereken bireyler. Bu tür merkezlerin sayısının artması gerektiğini vurgulayan Şal, Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nin örnek alınacak bir çalışma ortaya koyduğunu ifade etti. Kocaeli’nin önemine de değinen Şal, “Kocaeli, İstanbul’un arka kapısı değil; aksine İstanbul’u ayakta tutan önemli bir merkez. Türkiye’nin sanayi gücünün büyük bölümü burada bulunuyor” dedi.
Hakan Boyav’dan Duygusal Anlar
Oyuncu Hakan Boyav ise ziyaret sırasında çok farklı duygular yaşadığını ve merkezin profesyonel yapısından etkilendiğini belirtti. Boyav, “Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi ziyaretimde çok farklı duygular yaşadım. Son derece profesyonel bir yapı kurulmuş. Eğitmenleri, öğretmenleri ve idarecileriyle burada görev yapan herkes kendisini özel bireylere adamış. Sınıflar adeta bir oya gibi işlenmiş. Bu kompleksi görmek beni çok derinden etkiledi. Gururdan ağlayacaktım” şeklinde konuştu.
Merkezin ortaya çıkmasında emeği geçenlere teşekkür eden Boyav, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kadar gelişmiş ve profesyonel bir merkezle karşılaşacağımı açıkçası düşünmüyordum. İnanılmaz emek harcanmış. Burayı gezerken gurur duydum. Bu merkez yüreğime kondu. Buradaki kıymetli insanların ortaya koyduğu emeği görünce insan kendisini de sorguluyor. Acaba biz kendi hayatımızda bunun onda birini yapabiliyor muyuz diye düşünüyor. Buraya destek veren ve emeği geçen herkese helal olsun.”
Gonca Podcast Atölyesi Yolculuğuna Başladı
Kocaeli Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen özel yayınlarla ilk konuklarını ağırlayan Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi Podcast Atölyesi, bundan sonraki süreçte de farklı alanlardan isimleri dinleyicilerle buluşturmaya devam edecek. Sanat, spor, eğitim ve özel bireylerin yaşamına dair pek çok konunun ele alınacağı yayınlarla hem ilham veren hikayelerin paylaşılması hem de toplumsal farkındalığın artırılması hedefleniyor.
