Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi’nin temizliği ve ekolojik dengenin korunması için çalışmalarını sürdürüyor. Kumla Deresi’nde biriken tortu ve katı atıklar temizlenerek 12 metreküp atığın denize ulaşması engellendi.
DENİZ EKOSİSTEMİ İÇİN ÇALIŞMA
Büyükşehir ekipleri, derelere yerleştirilen bariyerler sayesinde çevresel atıkların denize ulaşmasını önlüyor. Dere yataklarından taşınan katı atık ve tortular, bariyerlerde birikerek kirliliğe neden olabiliyor. Ekipler bu birikintileri amfibi araçlarla temizleyerek kontrol altına alıyor.
12 METREKÜP ATIK TOPLANDI
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, son temizlik faaliyetini Kumla Deresi’nde yaptı. Amfibi araçlar, bariyerlerde biriken tortu ve askıdaki katı atıkları topladı. Çalışma kapsamında 12 metreküp atık çıkarılarak bertaraf edildi. Atıkların deniz ekosistemine zarar vermesi önlendi.
