Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Başiskele Kavşağı Koridor Projesi’nde önemli bir aşama kaydedildi. Proje kapsamında ana yol üzerine inşa edilen yaya üst geçidinin 78 tonluk tabliyesi, gece operasyonuyla başarıyla monte edildi.
Başiskele trafiğini rahatlatacak projede çalışmalar hızla ilerliyor. 52 metre uzunluğundaki yaya üst geçidinin en önemli parçası olan tabliye, özel vinçler yardımıyla yerleştirildi. Operasyon sırasında trafik güvenliği en üst düzeyde tutuldu ve kurulum süreci planlanan takvime uygun olarak ilerledi.
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’DAN PAYLAŞIM
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, montaj operasyonuna ait görüntüleri sosyal medya hesaplarından yayınladı. Görüntülerde, tonlarca ağırlıktaki yapının hassas bir şekilde yerine yerleştirildiği anlar yer aldı. Büyükakın, çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek projenin bölge ulaşımı için önemini vurguladı.
52 METRE UZUNLUĞUNDA MODERN YAPI
Üst geçit, estetik görünümünün yanı sıra dayanıklılığı ve mühendislik detaylarıyla da dikkat çekiyor. 78 ton ağırlığındaki tabliyenin montajıyla birlikte, diğer donatılar ve çevre düzenlemesi aşamasına geçildi. Yeni yapı, yayaların güvenli ve rahat bir şekilde karşıya geçmesini sağlayacak.
KESİNTİSİZ TRAFİK HEDEFİ
Proje tamamlandığında, bölgedeki trafik yoğunluğunun azalması ve araç geçişlerinin kolaylaşması bekleniyor. Yaya üst geçidi, ulaşım ağının önemli bir parçası olarak hem güvenliği hem de erişilebilirliği artıracak. Ekipler, projenin kalan kısımlarını tamamlamak için çalışmalarına devam ediyor.

0 Yorum