Pazar, 18 Ekim 2026 18.10.2026
14°C
USD 49,45
EUR 55,62
Altın 6.633
Benzin 84,30
Dizel 96,90

Sağanak sonrası toparlanma

Kocaeli’de AFAD kriz masası görevini tamamladı

Kocaeli'yi etkisi altına alan sağanak yağış süresince kurumlar arası koordinasyonu sağlayan AFAD kriz masası görevini tamamladı. Kent genelinde 3 bin 16 personel ve 954 araçla müdahale yürütüldü.

Kocaeli’de AFAD kriz masası görevini tamamladı

Kocaeli genelinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış sürecinde AFAD İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan koordinasyon merkezi faaliyetlerini bu sabah itibarıyla sonlandırdı. Süreç boyunca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilgili kuruluşların yürüttüğü saha operasyonları tek merkezden yönetildi.

SAHADAKİ ÇALIŞMALAR TEK MERKEZDEN YÖNETİLDİ

Kentte meydana gelen su baskınları, yollardaki aksamalar ve mahsur kalma olaylarına karşı acil çağrılar anbean takip edildi. Kurulan kriz merkezi üzerinden yapılan planlamalar doğrultusunda ilgili birimler sorun yaşanan kritik noktalara ivedilikle yönlendirildi. Ekipler, olumsuz hava şartlarına karşı gün boyu ve gece saatlerinde aralıksız mesai yürüttü.

ÜÇ BİNİ AŞKIN PERSONEL SEFERBER OLDU

Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda yürütülen çalışmalara 3 bin 16 personel katılırken, sahada 954 araç ve iş makinesi görev yaptı. İtfaiye, İSU, Yol Yapım, Bakım ve Onarım, Zabıta, Park ve Bahçeler ile Afet İşleri ve Risk Yönetimi ekipleri su tahliyesi ve yol güvenliği tedbirlerinde yer aldı.

Yağış süresince İSU birimlerine 2 bini aşkın yağmur suyu başvurusu yapılırken, İtfaiye dairesine ise bine yakın ihbar kaydı ulaştı. Kriz merkezinin görevi son bulsa da belediye ekiplerinin kentin muhtelif yerlerindeki temizlik ve toparlama çalışmaları devam ediyor.

5N 1K

AFAD kriz masası görevi ne zaman tamamlandı?

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan kriz masası koordinasyon görevini sabah saatleri itibarıyla tamamladı.

Kocaeli'deki yağış müdahalelerinde kaç personel ve araç görev aldı?

Büyükşehir Belediyesi bünyesinden 3 bin 16 personel ile 954 araç ve iş makinesi sahadaki çalışmalara destek verdi.

Yağış sürecinde kurumlara kaç ihbar ulaştı?

İSU'ya 2 binden fazla yağmur suyu talebi iletilirken, İtfaiye ekiplerine bine yakın olay ve ihbar kaydı ulaştı.

Yorum Bırakın

Milli Hakimiyet sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin